Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: boletz
2014-11-24, 13:30
Świece, cewki, kable BHR
Autor Wiadomość
Plomienio

Auto: RX-8/ZX6R
Wysłany: 2012-09-07, 10:41   

zab9k napisał/a:
Panowie, padło na mnie. Wczoraj komputer pokazał "Wypadający zapłon", więc chyba skuszę się na zestaw od BHR. Wysłałem do niego maila odnośnie ceny z transportem, natomiast ciekaw jestem jak długo przesyłka będzie szła.

Sqad, napisałeś, że to cewki z LS2, skąd taka wiedza? :) Może w takim razie kupie te właśnie i wsadzę do mazdy ;p

Zgodnie z radą Kajaka, najprawdopodobniej świece kupie NGK tutaj na miejscu. Wymienić je od razu, czy czekać na cały komplet?

I zrodziło się pytanie, czy w momencie kiedy mam ten błąd, samochód odstawić i nie jeździć? / Zostawić, ale przepalać raz na jakiś czas(transport zestawu z USA) / Wyczyścić świece i eksploatować rozsądnie?

Opłaca Ci się? raczej policzą ci taką samą cenę jak mi czyli 637 $ ( tyle tylko że ja pytałem o pełen komplet ze świecami co by się z kilkoma przesyłkami nie pieprzyć, świece NGK załączają tak apropo)

Chłopaki na rx8club.com pisali że to LS2, po za tym Ci co prowadzą BHR też chyba tam tak mówili coś mi się kojarzy.

Jeśli chodzi o przesyłkę ze stanów, to jak zamawiałem OEM'y cewki + kable i świece NGK na przesyłkę czekałem aż.... 3 dni robocze.

Raptor 

Auto: RX8
Wysłany: 2012-09-07, 13:55   

Wiazka jest tam specjalnie zrobiona z wtyczkami p&p pod rxa

jeśli pomogłem kliknij

Sqad 

Auto: Donatan 125
Wysłany: 2012-09-07, 14:07   

Przy seryjnym motorze raczej nie ma sensu rzygać ponad dwa kafle, bo nie odczujesz różnicy.

zab9k 

Auto: 2005 RX8
Wysłany: 2012-09-07, 17:15   

Sqad, czy ja wiem? Skoro i tak muszę wymienić komplet, który mnie wyjdzie ~1300zł, a mieć furtkę do jakiejś większej mocy(ponoć niższego spalania), to wydaje mi się to dobry wybór.

W planach mam wydech, może Cobb, lekkie koło zamachowe :) To wszystko jak pieniążki pozwolą, a sum-a-sumarum liczę w przyszłości na coś takiego :

http://www.youtube.com/watch?v=E73-0jRrTZU :)

[ Dodano: 2012-09-07, 17:24 ]
Cytat:
Zgodnie z radą Kajaka, najprawdopodobniej świece kupie NGK tutaj na miejscu. Wymienić je od razu, czy czekać na cały komplet?

I zrodziło się pytanie, czy w momencie kiedy mam ten błąd, samochód odstawić i nie jeździć? / Zostawić, ale przepalać raz na jakiś czas(transport zestawu z USA) / Wyczyścić świece i eksploatować rozsądnie?

Ktoś pomoże? : )

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2012-09-07, 21:17   

Jeżeli nie straciłeś wyraźnie mocy, to myślę że śmiało możesz spokojnie jeździć. Bez wariactw i wielkich przebiegów, gdyż możesz gdzieś po drodze stanąć.

KiT 

Auto: brak
Wysłany: 2013-03-11, 15:30   

i które cewki wylądowały finalnie w aucie?

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2013-05-13, 22:53   

http://www.fox.rzeszow.pl...,246882%29.aspx ciekawe czy te się do czegoś nadają ?

Sqad 

Auto: Donatan 125
Wysłany: 2013-06-06, 21:49   

http://www.normalexceptio...x8-ls2-ignition

Tutaj jest świetny poradnik jak samemu, łatwo i tanio zrobić zapłon na bazie LS2 czyli to co sprzedaje BHR za grubą kase.

A to dość ciekawe jest. Bodaj Kajak mi mówił że cewki przebijają do masy tam gdzie są przykręcone. Ciekawe czy to wydłużyło by żywotność standardowych cewek. Cena 79$.

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Wysłany: 2013-11-17, 17:08   

czyli rozumiem, że było by lepiej jakby te czarne płaszczyzny cewki nie dotykały metalowej powierzchni, do której są przykręcane przy silniku?

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2013-11-17, 17:32   

No lepiej....
Gdzieś już to wrzucałem ....

założyłem to klientowi ostatnio.. zobaczymy ale pan mówi że mniej pali i lepiej z dółu idzie

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2013-11-17, 18:52   

Z tego co czytałem to wiele osób piszę na zagranicznych forach że umiejscowienie cewek jest dupne , ze względu na panującą tam temperaturę , najlepiej jakby były w innym miejscu...

TMsk 

Wysłany: 2013-11-17, 19:07   

no to może przykręcić je do podłużnicy haha ;)

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2013-11-17, 20:08   

TMsk, no te co pokazałem właśnie mniej więcej tak się montuje

Biszkopt 

Auto: Turbo Volvo
Wysłany: 2013-11-17, 21:11   

Gronek, a jak to cenowo wychodzi?

TMsk 

Wysłany: 2013-11-17, 21:38   

Przy oem cewkach i przewodach będzie trochę rzeźba bo trzeba będzie kostki przedłużać . A jakby dobrać jeszcze jakieś inne dłuższe przewody do świec, to można by je dać całkiem dalej od bloku, bp obecnie ograniczania to przewody do świec i kostki.

Odpowiedz do tematu