Plomienio
Auto: RX-8/ZX6R Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2012 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-07, 10:41
zab9k napisał/a:
Panowie, padĹo na mnie. Wczoraj komputer pokazaĹ "WypadajÄ cy zapĹon", wiÄc chyba skuszÄ siÄ na zestaw od BHR. WysĹaĹem do niego maila odnoĹnie ceny z transportem, natomiast ciekaw jestem jak dĹugo przesyĹka bÄdzie szĹa.
Sqad, napisaĹeĹ, Ĺźe to cewki z LS2, skÄ d taka wiedza? MoĹźe w takim razie kupie te wĹaĹnie i wsadzÄ do mazdy ;p
Zgodnie z radÄ Kajaka, najprawdopodobniej Ĺwiece kupie NGK tutaj na miejscu. WymieniÄ je od razu, czy czekaÄ na caĹy komplet?
I zrodziĹo siÄ pytanie, czy w momencie kiedy mam ten bĹÄ d, samochĂłd odstawiÄ i nie jeĹşdziÄ? / ZostawiÄ, ale przepalaÄ raz na jakiĹ czas(transport zestawu z USA) / WyczyĹciÄ Ĺwiece i eksploatowaÄ rozsÄ dnie?
OpĹaca Ci siÄ? raczej policzÄ ci takÄ samÄ cenÄ jak mi czyli 637 $ ( tyle tylko Ĺźe ja pytaĹem o peĹen komplet ze Ĺwiecami co by siÄ z kilkoma przesyĹkami nie pieprzyÄ, Ĺwiece NGK zaĹÄ czajÄ tak apropo)
ChĹopaki na rx8club.com pisali Ĺźe to LS2, po za tym Ci co prowadzÄ BHR teĹź chyba tam tak mĂłwili coĹ mi siÄ kojarzy.
JeĹli chodzi o przesyĹkÄ ze stanĂłw, to jak zamawiaĹem OEM'y cewki + kable i Ĺwiece NGK na przesyĹkÄ czekaĹem aĹź.... 3 dni robocze.
Auto: 2005 RX8
Wysłany: 2012-09-07, 17:15
Sqad, czy ja wiem? Skoro i tak muszÄ wymieniÄ komplet, ktĂłry mnie wyjdzie ~1300zĹ, a mieÄ furtkÄ do jakiejĹ wiÄkszej mocy(ponoÄ niĹźszego spalania), to wydaje mi siÄ to dobry wybĂłr.
W planach mam wydech, moĹźe Cobb, lekkie koĹo zamachowe To wszystko jak pieniÄ Ĺźki pozwolÄ , a sum-a-sumarum liczÄ w przyszĹoĹci na coĹ takiego :
Zgodnie z radÄ Kajaka, najprawdopodobniej Ĺwiece kupie NGK tutaj na miejscu. WymieniÄ je od razu, czy czekaÄ na caĹy komplet?
I zrodziĹo siÄ pytanie, czy w momencie kiedy mam ten bĹÄ d, samochĂłd odstawiÄ i nie jeĹşdziÄ? / ZostawiÄ, ale przepalaÄ raz na jakiĹ czas(transport zestawu z USA) / WyczyĹciÄ Ĺwiece i eksploatowaÄ rozsÄ dnie?
JeĹźeli nie straciĹeĹ wyraĹşnie mocy, to myĹlÄ Ĺźe ĹmiaĹo moĹźesz spokojnie jeĹşdziÄ. Bez wariactw i wielkich przebiegĂłw, gdyĹź moĹźesz gdzieĹ po drodze stanÄ Ä.
_________________ Pozdrawiam
KiT
Auto: brak
Tutaj jest Ĺwietny poradnik jak samemu, Ĺatwo i tanio zrobiÄ zapĹon na bazie LS2 czyli to co sprzedaje BHR za grubÄ kase.
A to doĹÄ ciekawe jest. Bodaj Kajak mi mĂłwiĹ Ĺźe cewki przebijajÄ do masy tam gdzie sÄ przykrÄcone. Ciekawe czy to wydĹuĹźyĹo by ĹźywotnoĹÄ standardowych cewek. Cena 79$.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-17, 18:52
Z tego co czytaĹem to wiele osĂłb piszÄ na zagranicznych forach Ĺźe umiejscowienie cewek jest dupne , ze wzglÄdu na panujÄ cÄ tam temperaturÄ , najlepiej jakby byĹy w innym miejscu...
Przy oem cewkach i przewodach bÄdzie trochÄ rzeĹşba bo trzeba bÄdzie kostki przedĹuĹźaÄ . A jakby dobraÄ jeszcze jakieĹ inne dĹuĹźsze przewody do Ĺwiec, to moĹźna by je daÄ caĹkiem dalej od bloku, bp obecnie ograniczania to przewody do Ĺwiec i kostki.
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX