Seba
Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-11-29, 10:23 moja rx Ăłsemka
Siemka wszystkim!Jestem tu nowicjuszem,taki ze mnie haker jak z koziej du*y trÄ bka,wiÄc nie wiem jak uda mi siÄ wgraÄ zdjÄcia.Tak wiÄc pora na przedstawienie mojego autka.Madzia jest z 2004 roku,ma 192 kucyczki pod maseczkÄ ,no i przede wszystkim jest mega zadbana :!:Zewnetrznie(nie jest goĹa,Ĺźe tak to ujmÄ)caĹa w kolorku,dokĹadeczki,spojlerek,szybeczki.Wszystko,ale z umiarem,bez wioski.ZresztÄ prawdziwe wraĹźenie to ona robi na Ĺźywca,w realu ,fajny egzemplarz,takie moje skromne zdanie.Niedawno mi siÄ zalaĹa,wiÄc miaĹem z niÄ trochÄ jazdy,ale tu wielki ukĹon w stronÄ wszystkich za cenne rady,ktĂłre przyczyniĹy siÄ do oĹźywienia mojej "pani".WymieniĹem przy okazji rozrusznik na nowego typu,nie ma teraz obciachu przy zapalaniu ;cewki,kabelki,a Ĺwieczki wyczyĹciĹem.Mam wraĹźenie,Ĺźe ma teraz nawet lepszego kopa.Jedyny jej mankament to 87 tysi na przebiegu.BojÄ siÄ tych wszystkich przepowiedni,Ĺźe wankel to tylko do stĂłwki i siada,bo koszta naprawy sÄ nie wÄ skie.Nie bÄdÄ siÄ doĹowaĹ przedwczeĹnie.Mam zamiar siÄ cieszyÄ swojÄ zabaweczkÄ .Dodam,Ĺźe to nie jedyny mĂłj Ĺrodek transportu,wiÄc nie eksploatuje jej nadmiernie.Ale ogĂłlnie dopiero siÄ od was uczÄ,jak dbaÄ o to auto.Fajnie Nie wiem jak bÄdzie z tymi zdjÄciami,bÄdÄ kombinowaĹ.Pozdrowionka dla wszystkich!!!!!(a propos,na zdjÄciach sÄ rĂłzne tablice: z przed i po rejestracji).
Ostatnio zmieniony przez KajaK 2014-08-30, 14:34, w całości zmieniany 7 razy
Ja mam przebieg 137 tys i normalnie siÄ Ĺcigam niÄ i wszystko gra
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujÄ cy zepsutego ZiĹa nad TybetaĹskÄ przeĹÄcz =-
Seba
Wysłany: 2013-11-29, 14:37
No to mnie pocieszyliĹcie.Zaraz Ĺmigam podkrÄciÄ jej obroty
mieszkasz w czechach czy dopiero kupiĹeĹ?
co do autka to Ĺwietna, Ĺadnie wyglÄ da i na pewno Ĺwietnie jeĹşdzi
i pamiÄtaj, lej dexeliÄ i serwisuj u ktĂłregoĹ z naszych forumowych specĂłw
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2013-11-29, 17:49
Podoba mi siÄ. MiĹego Ĺmigania. Kolejny low power a kompresjÄ mierzyĹeĹ?
_________________ マツダ
ズーム - ズーム
Seba
Wysłany: 2013-11-29, 18:20
KupiĹem jÄ od ludzi mieszkajÄ cych pod czeskÄ granicÄ ,mieli jÄ zarejstrowanÄ na firmÄ w Czechach czy jakoĹ tak.A zdjÄcia sÄ z przed i po rejstracji.Mam juĹź 5 litrowÄ dexeliÄ i przymierzam siÄ wĹaĹnie do wymiany oleju.
[ Dodano: 2013-11-29, 18:23 ]
No wĹaĹnie,co do tej kompresji,to muszÄ siÄ gdzieĹ wybraÄ,ale nie wiem czy zwykli mechanicy siÄ na tym znajÄ czy trzeba gdzieĹ indziej skiknÄ Ä.
Seba akurat nie zauwaĹźylem tego zdjÄcia po rejestracji tylko obejrzaĹem te przed rejestracjÄ , mĂłj bĹÄ d
co do komprechy to pisz do kajaka, rxwawa lub gronka, oni siÄ znajÄ