przema72 za sterowanie przepustnica w Twoim rexie odpowiada komp z mazdy a za obsĹugÄ silnika emu, to wyklucza wykorzystanie mapy podbicia obrotĂłw IDLE TARGET RPM przez emu przy rozruchu na zimnym silniku przy pomocy uchylenia przepustnicy. ZauwaĹźyĹem na jednym z filmikĂłw, obroty spadĹy poniĹźej 1000 rpm. RozwiÄ zaĹeĹ ten problem
problem taki nie istnieje , obroty spadĹy ponizej 1000rpm bo na jalowych ma okolo 800 , po co mialby miec wiecej
Rokita napisał/a:
Uwaga, jestem kompletnym ignorantem jeĹźeli chodzi o mechanikÄ i nawet nie wiem czy wypada zadawaÄ takie pytanie ale:
Czy da siÄ zrobiÄ takiego swapa z automatycznÄ skrzyniÄ ?
tak , niema z tym problemĂłw wiekszych niz z manualem
Gość
Wysłany: 2013-12-25, 17:45
przema72 napisał/a:
tablet- klawisze podpiÄte sÄ pod pĹytkÄ wyciÄ gniÄta z klawiatury usb , joystic jako strzaĹki, do tego enter itp.
akumulatorek zostawiĹem, generalnie tablet nie moĹźe byÄ wyĹÄ czany przez odĹÄ czenie zasilania.
U mnie jest elektronika ktĂłra dobudowaĹem w tablecie, steruje ona przyciskiem zasilania po wyjeciu kluczyka tablet przechodzi w stan uĹpienia , ale wyĹacza sie dopiero po 30minutach, po kaĹźdorazowym otwarciu panelu , tablet jest wybudzany bÄ dz tez wĹÄ czany
w najbliĹźszym czasie bÄdÄ montowaĹ tableta, wiÄc mam proĹbÄ czy mĂłgĹbyĹ uchyliÄ rÄ bka tajemnicy odnoĹnie ukĹadziku jaki jakie zrobiĹeĹ...
-chodzi mi o zasilanie... uĹpienie/wybudzanie/wyĹÄ czanie- jaki ukĹadzik musiaĹbym sobie zrobiÄ..?
-a dodatkowo zastanawia mnie rĂłwnieĹź fakt jak rozwiÄ zaĹeĹ problem tej samej wtyczki (klawiatura/zasilanie vs jedno gniazdo w tablecie)?
-czy aby sĹuchaÄ muzyki dokupowaĹeĹ dodatkowo zmieniarkÄ typu yatour mp3, czy jakoĹ inaczej to podpiÄ ĹeĹ?
domyĹlam sie Ĺźe jak kaĹźdy kto ma tego typu biznes jestes zawalony robotÄ ale jak znajdziesz chwile to bÄde wdziÄczny jak odpowiesz zwĹaszcza na odn,zasilania
Sqad, bez urazy ale 3misiace temu w jednym temacie zadaĹem pytanie i jakos nikt do dziĹ na nie nie odpowiedziaĹ. Do tego jakoĹ nie widzÄ aby ktos rozwiÄ zaĹ problem wĹÄ czania tableta, chyba Ĺźe przeoczyĹem (aha ja nie mam ochoty wierciÄ dziury w obudowie Ĺźeby mieÄ dostÄp do twardego guzika). Do tego niby sÄ aplikacje na antka, ale ja akurat nie znam ich nazw, a na androidmarket jest tysiÄ ce albo i setki tyĹ. aplikacji. WeĹş poprawkÄ Ĺźe moĹźe nie wszyscy sÄ obyci z androidem i elektronikÄ za pan brat.
ps.odnoĹnie jednego pytania tyczÄ cego siÄ klawiatury to chyba nikt oprĂłcz Przema72 tego nie zrobiĹ, a przynajmniej ja takowych informacji nie znalazĹem na forum.
Sqad jeĹli jestem w bĹÄdzie i sa tematy/posty w ktĂłrych sa odpowiedzi na moje pytania to bÄdÄ bardzo wdziÄczny jeĹli podeĹlesz mi info na skrzynkÄ
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2013-12-27, 10:09, w całości zmieniany 2 razy
oprĂłcz standardowego wzmocnienia mocowaĹ , bo lubiÄ pÄkaÄ , przeniosĹem 10mm niĹźej ramie wysprzeglika , zwiÄkszajÄ c tym samym o 4mm zakres pracy wysprzeglika , co daje to w praktyce ?
przy tym samym skoku pedaĹu sprzÄgĹa mamy szybsze i "gĹÄbsze" wysprzeglenie , lub przy seryjnym wysprzegleniu mamy o 4cm krĂłtszy skok pedaĹu ,