Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-12-26, 18:45
Ja wcale nie mam zamiaru nikogo uczyc czy sugerowac. Poprostu ciekawia mnie Twoje rozwiazania. Nie napinaj sie. Normalnie rozmawiamy. Nie atakuje Cie tylko chce sie dowiedziec czegos wiecej, nie pytam o super szczegoly swapa bo wiem mniej wiecej jak to wyglada ale wiecej informacji. Kazdy moze sie czegos nowego dowiedziec. Na czym te 700+???
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-27, 06:27
projekt fajny , szybkie auto będzie ale 2JZ tanie w modach nie jest , nie wiem czy nie wolałbym tam 13brew wsadzić i więcej mu dmuchnąć , ale czekam na efekt finalny i trzymam kciuki dobrze że nie 1,2 z polo
KamilC20XE, świetny projekt. Z tego co piszesz to chcesz zachować wszystkie systemy trakcji ABS itp. Jestem ciekawy co zrobisz z takimi elementami instalacji elektrycznej jak ,
Wtryski
Pompa oleju wyposażona w silnik krokowy który się kalibruje,
Pompa powietrza od EGR
Silnik w kolektorze ssącym , który też się pozycjonuje za pomocą kontaktronu i małego magnesu na zębatce roboczej, obracającej dwa zawory w kolektorze ssącym
Bez tych elementów ECU będzie głupieć. Resztę czujników można podpiąć pod 2JZ, takich jak czujnik położenia wału z kołem zębatym, czujniki ciśnień, czujniki temperatury, przepływomierz itp. i w ten sposób oszukać ECU
Aktualizuję wątek bo dawno nic nie pisałem . Mazda jeździ już od kilku miesięcy i ma się całkiem dobrze . Jak narazie bez szaleństw na około 400KM . Kilka foto z prac i nie tylko :
Więcej na naszym fanpage : https://www.facebook.com/...38643837?ref=hl
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-10-31, 08:17
Jaki plan mocowy ???
Nie mogę się przyzwyczaić do braku belki łączącej skrzynie z dyfrem Tak patrzę jak ten wydech właśnie na ukos poszedł i dopiero ogarnąłem że tym wsio od supry