Wysłany: 2014-01-06, 18:34 Moja mała, wredna...............
Witam forumowiczów.
Oto moja mała bitch.
Krwi mi napsuła co nie miara.
Od czasu kiedy padł w niej orginalny silnik do dzisiaj mineły trzy lata.
To Szwajcarska wersja hi powa z torsenem
Imo to najlepsza z konfiguracji.
Rocznik 2004.
Silnik z rx7 fd3s.
Komputer apexi power fc
turbo wielkości garrett'a g35
układ wydechowy cały customowy(kolektor na miarę, puszka magnaflow)
Pompa walbro, wtryski 4x 850cc, regulator ciśnienia paliwa
Wyczynowa chłodnica wody i dwa wentylatory spal
Dwie olejowe chłodnice 25-rzędowe.
Skrzynia od fdk'a, ceramiczno-metaliczne sprzęgło 6 łapek stage 3, docisk i łożyska nowe OEM
Zegary Apexi 2 x egt, doładowanie, obrotomierz, temp wody.
To tyle po krótce.
Gdybym go nie widział ze dwa razy u kojota i u Kaliego, to też bym się za pytał tak jak ravie
Ale niestety, Kajak ma rację w calej rozciągłości
Nawet raz jak byłem, to była odpalona u Kaliego, co prawda wtedy miała jakiś cichy wydech, ale z tego co kojarzę, to został zmieniony.
Szacun!
A, no i teges, mierzyłes na hamowni? Zapodaj też jakies filmiki z jazdy, bo to by nam się wszystkim podobało
Moc nie była mierzona.
Dmuchamy 1 bar więc jest jej sporo.
Trzystadziesiąt.
Zmierzymy jak będziemy upgradować - jeśli będziemy.
Tymczasem jest więcej niż oczekiwałem.
Byłem dziś siskową na hamowni i na turbo pokroju GT30/35 bo to hybryda nie ma co marzyć o mocy 350km udało mi się wystroić 317km/378nm rev 7700 , motor powyżej tego nie reaguje na zapłon ani na boost Wniosek jest prosty jeśli chcemy więcej to pakujemy większe turbo + FMIC reszta spokojnie podoła. Można by pomyśleć o dobrym boost controleże np apexi avcr coby boost nie opadał tak jak tu z 0,7 na 0,55 b wszystko co powyżej nie skutkuje przyrostem mocy. Poza tym wrażenia z jazdy na tym co udało sie zrobić jako street mega , niut wyszedł dobry co czuć przy każdym wciśnięciu gazu. Dla niedowiarków polecam się przejechać , mam nadzieje że projekt dalej będzie się rozwijał pozdrawiam. Kamil.
Kajak dwie sprawy turbo nie jest 3 x większe od twojego jest tego samego pokroju to gdyby było wiadro rzędu gt40 lub hx35 to mógł byś zawiedziony ale na to co jest nie da sie wygenerować więcej gdybys był na hamowni przy strojeniu zrozumial bys,silnik mimo portingu "zatkany " jest małą dupka turbiny , poza tym sam mi mówiłes że u was nie generowała niuta tez własnie dlatego ze macie za małe T. Druga sprawa w ramach konfrontacji na której tylko tobie zależy chciałbym zobaczyc twój wykres którego nigdzie nie ma na f. Gdybys trochę kumal wiedział byś że coś w 13b zaczyna się dziać powyżej bara
Tu dla porównania 13B na t78 na 1,1 bara to turbo proponuje wlkepac w google i zobaczyc jakie to wiadro T78.
Możesz hejtować ale plan który zakładał streetowe 300 został osiagniety gdyby przy budowie było info "chce miec" 400 to z osprzętu zmieniło by się turbo i IC NIC wiecej już na wstępie.