Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Pobór prądu na postoju 0,3A
Autor Wiadomo¶æ
KubaREX 

Auto: RX 8
Do³±czy³: 15 Sty 2014
Sk±d: Rzeszów
Wys³any: 2014-01-15, 09:57   Pobór prÄ…du na postoju 0,3A

Witam

Mam problem z poborem prądu w moim REX'ei. Wypiąłem wszystkie bezpieczniki po kolei w skrzynce pod maską i w środku koło nogi kierowcy. Pobór spadł po wypięciu bezpiecznika koło nogi kierowcy na samym dole, niestety nie wiele mi to dało bo po wypięciu tego bezpiecznika zanika prąd w całym wnętrzu auta. Przeszukałem wszystkie schowki (nic się nie świeci), wyciągnąłem radio z panelem panelem. Nic się nie zmieniło, cały czas pobór prądu na poziomie 0,37A. Nie mam już pomysłu co to może być, centralny zamek działa poprawnie i pobór jest taki sam przy zamkniętych i otwartych drzwiach więc nie sądzę, że to to. Może ktoś już kiedyś miał podobny przypadek i jest jeszcze jakieś miejsce, którego nie sprawdziłem.

Pozdrawiam

przema72 

Auto: rx8
Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 09 Lip 2012
Sk±d: wÅ‚oszczowa
Wys³any: 2014-01-15, 10:43   

a pomiar zczytywałes odrazu ? bo na poczatku wpiecia klemy zawsze jest wiekszy , podłacz amperomiez i po wpieciu klemy odczekaj minute , wtedy bedziesz miał miarodajny wynik

oczywiscie dzwi musza byc pozamykane

KubaREX 

Wys³any: 2014-01-15, 13:19   

Jest tak jak są drzwi otwarte to jest 2,2A jak zamknę to przez chwile jest 1,4A potem 0,6A a jak już wszystko się powyłącza to zostaje 0,37A i nie spada nawet po godzinie. Do bagaznika tez patrzyłem i ciemno :-/

RobertoX-8 
Moderator

Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS
Pomóg³: 4 razy
Do³±czy³: 02 Lip 2012
Sk±d: StÄ…d
Wys³any: 2014-01-15, 17:50   

A sprawdź jeszcze w tunelu środkowym w schowku ZA podłokietnikem czy nie masz czasami podpiętego czegoś pod 12V :)

GMAgrzesiek 

Auto: RX-8/ CBR
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 14 Gru 2012
Sk±d: W P N
Wys³any: 2014-01-15, 21:00   

Kiedyś w stilo miałem podobny temat i też walka i mnóstwo znaków zapytania a jedna z lampek oświetlenia wnętrza "minimalnie świeciła" na tyle że nie było tego widać. Dopiero w totalnej ciemności było widać że włókno żarówki jest minimalnie czerwone, cały czas bez względu na zamknięte czy otwarte drzwi itp. Może tu coś podobnego.

Znowu w V50 było jakieś zwarcie w alternatorze i też dało się jeździć napięcie ładowania w normie, wszystko super działało a po paru dniach stania padał akumulator.
Ciężko jednoznacznie coś napisać.
Siedzieć w kablach i dłubać.

stramer 

Auto: RX-7 FC
Pomóg³: 9 razy
Do³±czy³: 01 Pa¼ 2008
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2014-01-15, 21:27   

Masz navi?
Jeśli masz to odłącz ją.

KubaREX 

Wys³any: 2014-01-16, 10:13   

Sprawdzę jeszcze navi bo faktycznie nie sprawdziłem jeszcze tego

[ Dodano: 2014-01-17, 23:15 ]
Dzięki wielkie, okazało się, że jednak nawigacja nawala. Działa normalnie ale w stanie spoczynku pobiera 0,3A. Odłączyłem i problem znikł :mrgreen:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: