kuzik
Auto: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2013 Skąd: PoznaĹ
Wysłany: 2014-02-02, 16:43 RX-8 R3
rocznik 2008 wrzesieĹ; przywieziony z UK. W Posce jestem pierwszym wĹaĹcicielem. KupiĹem z kierownicÄ po prawej stronie i zleciĹem przekĹadkÄ.
Przebieg niby 40 tyĹ km. Na tyle na ile go sprawdziĹem to chyba rzeczywisty, ale pewnoĹci nie ma. Autko miaĹo uszkodzony bĹotnik i mocne przerysowanie na drzwiach po stronie kierowcy. Nic powaĹźnego - juĹź naprawione. Z przekĹadkÄ nie byĹo Ĺatwo ale ze wzglÄdu na fakt Ĺźe to wersja poliftowa ale bez przesady nie ma siÄ czego baÄ.
Autko jeĹşdzi Ĺwietnie, zawiesenie w stanie idealnym, Ĺźadnych skukĂłw. Silnik pali za dotkniÄciem kluczyka bez wzglÄdu na temperaturÄ. Mimo tego zmieniĹem Ĺwiece i przewody. Ĺwiece miaĹy straszny nagar. Przy okazji na nowych kablach byĹo oznaczenie 1 i 2 czy to ma znaczenie? Ja zmieniajÄ c sugerowaĹem siÄ dĹugoĹciÄ w porĂłwnaniu do starych.
Nie zmieniaĹem cewek, ale siÄ zastanawiam bo na wolnych obrotach jak ktoĹ siÄ wsĹucha to sĹychaÄ minimalne zafalowanie silnika. Na tyle maĹe, Ĺźe wskazĂłwka obrotĂłw nawet nie drga. Nie wiem moĹźe to normalne. Poza tym zbiera siÄ Ĺadnie.
Nie dziaĹa tempomat, tzn zapala siÄ gotowoĹÄ ale nie trzyma prÄdkoĹci. Macie jakieĹ sugestie?
kurcze gĹupie pytanie ale jak dodaÄ zdjÄcie z dysku lokalnego?
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-02, 17:06
A jakieĹ fotki masz moĹźe
najĹatwiej fotki dodaÄ w fotosik.pl albo imageshack.com , potem generujesz bezpoĹredni kod zdjÄcia i wklejasz go w [img]link[/img] ,albo poprzez facebooka'a
_________________ High Niuter
Ostatnio zmieniony przez MATi 2014-02-02, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-02, 17:44
Ĺadna , nawet fajny kolor
_________________ High Niuter
kuzik
Auto: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2013 Skąd: PoznaĹ
Wysłany: 2014-02-02, 17:44
kajak dziÄki
ale to juĹź opowieĹÄ na spotkanie przy piwie - moĹźe przy okazji jakiegoĹ zlotu.
autko mam w garaĹźu dopiero od koĹca grudnia a kupiĹem w paĹşdzierniku.
z deskÄ to wĹaĹnie jeden z epizodĂłw tej historii. Jest patent na poradzenie sobie z deskÄ ale trzeba trochÄ kombinowaÄ. Efekt moim zdaniem super - pracy teĹź sporo.