Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: KajaK
2012-06-14, 10:27
TV, FILMY DVD ZAMIAST NAWIGACJI
Autor Wiadomo¶æ
TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 25 Gru 2011
Sk±d: okolice Rzeszowa
Wys³any: 2014-02-08, 16:10   

GMAgrzesiek kupuję to tylko powiedz mi proszę, czy zmieniałeś kąt ustawienia któryś z nich. Czy wszystkie sa w jednej płaszczyźnie.
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2014-03-20, 20:36, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

GMAgrzesiek 

Auto: RX-8/ CBR
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 14 Gru 2012
Sk±d: W P N
Wys³any: 2014-02-08, 17:08   

Troche ruszalem ale uważam to za zbędne. Szczerze powiem że gdybym trafil na tą co Ty pokazaleś to bym ją wziął bo też wydaje mi sie ladniejsza. Ale co. Ja wziąlem opcję bez żadnych wyświetlaczy tylko sam dźwiek i jesgest na tyle glośny że cale ustroistwo leży pod tapicera w bagażniku za lewą lampą i wszystko ladnie słychać. Jest w miare dyskretnie a co lepsze bezinwazyjnie i o to chodzilo.

[ Dodano: 2014-02-08, 17:18 ]
MATI a Ty masz takie z wykresem diodowym na prawym tylnym słupku? Mialem takie. W poprzedniej mazdzie i bardzo fajnie i gustownie zrobione. Takie to chyba fabryka montowala bo ja mialem w poprzednim rexie i też byly w kolorze auta.

Konrad278 

Auto: RX8 REVOLUTION 231HP 2004r
Do³±czy³: 30 Sty 2012
Sk±d: Rawicz
Wys³any: 2014-02-08, 17:27   

GMAgrzesiek, Ja mam włąśnie takie z wykresem:)

GMAgrzesiek 

Auto: RX-8/ CBR
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 14 Gru 2012
Sk±d: W P N
Wys³any: 2014-02-08, 17:31   

Super to było. Z moich obserwacji wynika że mazdy mialy to tylko w 2004r. Nie wszystkie ale jeśli już to tylko w 2004r. Ciekawe.

TMsk 

Wys³any: 2014-03-20, 20:36   

odświeżę temat
czy ktoś z was może mi polecić jakąś ładowarkę która nie piszczy? Przetestowałem 5 różnych sztuk (takie po 10-20zl i takie po 70-90zl) i wszystkie piszczą. Po prostu podczas słuchania muzyki piszczy w głośnikach.
Nie po to montowałem tableta żeby teraz słuchac muzyki z Yatura :evil:
Kupiłem filtr ferrytowy- przeciwzakłóceniowy ale nic nie pomogło

przema72 napisa³/a:
spróbuj w przewód masowy z jacka dac kondensator , byc moze masz jakas skladową stałą i trzeba kondensatora aby to odfiltrować

MOŻESZ TO BARDZIEJ ROZWINĄĆ (jakiś elektrolityczny/bipolarny i rozumiem że podpinam go szeregowo na minusie?[/b]

ps.A co do tematu głównego tj inne urządzenia zamiast OEM NAVIGACJI to jeśli ktos ma smarphona czy tableta z systemem ADNROID to POLECAM TEN TEMAT Podaje tam dużo przydatnych aplikacji ;)

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2014-03-20, 21:17   

TMsk, nie pomoże ładowarka.... jeden z przewodów od adaptera mp3 to masa i musisz dolutować kabelek tam i przykręcić do masy... pomaga... sprawdzone

Jaki masz adapter ??

TMsk 

Wys³any: 2014-03-20, 22:23   

Gronek
no i tutaj już cieplej bo sprawdziłem i nawet jak tablet nie jest włączony ale jack podpięty na stałe z yatour to jak włącze radio tzn wcisnę guzik CD to leciutko szumi, wiec faktycznie może to nie do końca wina ładowarki
Adapter chyba standardowy

Bez ładowarki na baterii tableta muzyka jest czysta bez szumów, ale z już nie :evil:
Szum objawia się tak, że jak mam wpięty przewód pod ładowarkę to wystarczy że tylko dotknę ładowarką gniazda zapalniczki to już lekko szumi, podczas wpinania jest pisk a później już cały czas szum na głośnikach

krzysiek1985 

Auto: RX8
Do³±czy³: 26 Kwi 2014
Sk±d: WÅ‚oszczowa
Wys³any: 2014-04-26, 01:16   

[quote="TMsk"]ja rozkminiam aby podpiąć zasilanie/ładowarke tableta pod prawy przycisk lub podniesienie ekranu aby włączyło, a zamknięciu wyłączyło zasilanie/ładowarke. Opóźnienie po odłączonym zasilaniu mogę ustawić sobie poprzez aplikacje na antku...
[ Dodano: 2013-10-05, 11:00 ]

TMsk, próbowałeś już w ten sposób podpinać swojego tableta?
Rozważał może któryś z forumowiczów podłączenie przycisku załącz tableta z przyciskiem open od nawigacji, tak aby podczas otwierania daszka wzbudzał się także tablet?czy to będzie działało i nie będzie kolidować z elektroniką nawigacji, bądź tableta?
Mam wyciągnięt przycisk zwierny w tablecie na kablu, ale nie chcę robić dodatkowych przycisków tylko wykorzystać to co jest.

TMsk 

Wys³any: 2014-04-26, 07:45   

krzysiek1985, W tym temacie masz kilka aplikacji które to robia włączanie wygaszanie. Ja używam Gravity screen, druga apka to Car widget pro, która włącza/wyłącza ekran po podaniu zasilania/odłączeniu.
Co do twardego przycisku tableta, to zauważ że prawy ma równiez funkcje automatycznego podnoszenia po przekręceniu kluczyka (w tej opcji to nie zadziała)
Ja osobiscie planowałem wykorzystać prawy guzik na konsoli radia, obok CD [TAPE/MD] jest on bezużyteczny. Nie rozbierałem tego jeszcze, ale jeśli nei jest jakoś na stałe na elektroniczej płytce pcb, to wystarczy odlutować przewody od guzika i przylutować od włącznika tableta ;)
ps.Jeśli masz galaxy tab2 to zrób fotki rozebranego guzika tableta.

Ja mam custom rom i pisałem do twórcy z xdadevelopers o przerobienie skryptu który bedzie automatycznie uruchamial tab po podaniu zasilania,nawet jeśli całkowicie wyłączony -obiecał zrobić ale coś milczy.
Zresztą dopóki u siebie nie wyeliminuje szumów z ładowarki to po prostu nie będę narazie nic więcej grzebał, bo ja wsadzałem tableta z myślą o słuchaniu muzyki, torque i internetu, gdzie najwięcej słucham muzyki, no przyjamniej chciałbym...

krzysiek1985 

Wys³any: 2014-04-26, 08:37   

Będzie z tym mały problem, tablet można powiedzieeć jest już na stałe wklejony w ramkę i nie mam jak otworzyć obudowy. Co do samego przycisku jest zalany klejem i też nie było było by nic widać. Lutować musisz nie do płyty, tylko do samego przysisku. Jak rozbierzesz taba, wyjmij tylko plastikowy przycisk i lutuj bezpośrednio do styków pod nim. Inaczej nie da rady, bezpośrednio do płyty nie przylutujesz bo są za małe piny.

TMsk napisa³/a:
Co do twardego przycisku tableta, to zauważ że prawy ma równiez funkcje automatycznego podnoszenia po przekręceniu kluczyka (w tej opcji to nie zadziała)

Nie myślę go odpinać od płytki nawigacji tylko dołączyć dwa kabelki od tableta, tak aby przycisk open służył również jako ewentualny przycisk włącz/wyłącz tableta, używany jak auto miało by postać parę dni. Nie jestem elektronikiem, dlatego wolę zapytać. Do wzbudzenia tak jak pisałeś aplikacja po podaniu napięcia.

TMsk 

Wys³any: 2014-04-26, 09:31   

krzysiek1985 rozumiem, ale lepiej sprawdź na sucho czy samo 1sek wciśniecie guzika włączy kompletnie wyłączony tablet. Przy wbudzaniu wystarczy krótkie wciśnięcie, ale przy uruchamianiu, to z tego co sie orientuję w 95% tego typu urządzeń, trzeba przytrzymać guzik pare sekund (np.w moim galaxy tab2 jakieś 3-5sek).
ps.lutowałes normalną lutownica czy jakąs specjalistyczna z ustawieniem temp? (mam zwykła transformatorówkę i mam obawy coby nie przegrzać tam czegoś)

krzysiek1985 

Wys³any: 2014-04-26, 12:37   

Lutowałem lutownicą kolbową.

[ Dodano: 2014-04-26, 15:21 ]
Jeśli masz obawy, to zanieś jakiemuś znajomemu elektronikowi, polutuje Ci za przysłowiowe piwo bo roboty jest na 5 minut jak masz rozebranego tableta

[ Dodano: 2014-04-26, 17:43 ]
Co do podłączenia się do przycisku TAPE/MD to muszę CI powiedzieć że nie odlutujesz kabelka i podstawisz pod przycisk tableta. Wszystko jest polutowane na płytce. Dzisiaj to rozebrałem i widziałem jak to wygląda, będzie troche zabawy.

[ Dodano: 2014-04-27, 08:30 ]
Widok płytki radia z tyłu

Widok od strony panela radia

[ Dodano: 2014-04-27, 08:44 ]
Ścieżki przycisku TAPE/MD wykorzystywane są również w innych przyciskach. Pytałem znajomego elektronika i nie można bezpośrednio podłączyć pod ten przycisk tableta. Trzeba poprzecinać ścieżki i porobić mostki między nimi, tak aby działały inne funkcje radia które także z nich korzystają.

[ Dodano: 2014-05-10, 12:13 ]
[ Dodano: 2014-05-10, 11:57 ]
Gieff,
Cytat:
2.1A to idealna moc dla ładowania tableta, bynajmniej w przypadku mojego Galaxy Taba 2, szybciej sie ładuje niż trwa jazda do celu

Gieff wrócę trochę do tematu z przed paru miesięcy związanego z ładowaniem. Przerobiłem już kilka ładowarek 2.1A w tym oryginalną samsunga za 95zł i niestety mam problem z piskami w głośnikach.Całość podłączona pod zmieniarkę yatour . Jakiej używasz ładowarki do GT2? Nie masz pisków w głośnikach?
Czy któryś z forumowiczów ma wbudowanego Galaxy Tab 2 i yatoura i nie ma problemu z piskami w głośnikach? Proszę o pomoc forumowiczów którzy mają już jakieś doświadczenie w tym temacie, bo ja tego nie ogarniam.

TMsk 

Wys³any: 2014-11-09, 14:56   

Ja sprawdzałem u Gieffa i piszczy ale słabo, u m nie na jego ładowarce głośniej.
Stramer też myślał że wyolbrzymiam problem... Ale zmienił zdanie jak usłyszał. U mnie po prostu piszczy konkretnie, a jak dodaje gazu to pisk się zwiększa, więc coś jakby sprzęgało z cewkami albo z innym urządzeniem w aucie. Jak silnik wyłączony i jedynie przekręcona stacyjka to również piszczy.
Wystarczy że dotknę wtyczka usb do wejścia ładowarki i nawet jeszcze nie ładuje to juz lekko piszczy. Za radą Gronka podłączyłem dodatkowo masę do tylnej kostki wchodzącej do radia i dalej to samo.
PISKI- Jeśli w przeszłości ktos jeździł starymi autobusami autosan z radiem, to będzie wiedział o czym mówię ;)
Na chwilę obecna muzyki słucham z yatora a z tableta torque,navi internet.
Niestety yatour nie ma możliwości, aby jednocześnie podawał dźwięk z karty sd i z wejścia jack.

Testowo popiołem ładowanie tableta z osobnego akumulatora i problem piszczenia znikł od razu, w momencie podpięcia ładowarki bezpośrednio pod aku pod maską pisk jest troche mniejszy od tego gdy ładowarka wpieta jest w zapalniczkę.

MarcinCK 

Do³±czy³: 17 Lut 2015
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2015-02-18, 21:29   

Koledzy i Koleżanki podpowiedzcie m,i ekran którego z tabletów będzie pasował najlepiej do ramki fabrycznej nawigacji tak aby w niej nie rzeźbić :) ponadto czy ktoś z Was jest w stanie pomóc w podłączeniu joya od navi do tabletu?

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-02-19, 10:36   

MarcinCK, do ogarnięcia ... mam elektronika który to może zrobić ... jak upatrzysz sobie już tablet to się odezwij. Naturalnie po takim zabiegu zdajesz sobie sprawę, że stracisz gwarancję na tablet ?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: