Wysłany: 2014-03-12, 17:02 Cewki sprawne czy padniete
Witam,
Mianowicie chciaĹbym ocenic stan moich cewek bo auto mi pali 24 litry na 100km,swiece wymieniĹem , kompresja bardzo dobra nie wykrywa mi zadnych bĹÄdĂłw, prosze o pomoc.[img]file:///C:/Users/Seba/Desktop/V__6F3B.jpg[/img] [/quote]
cewki na wykoĹczeniu = nie przepala dobrze = spala wiÄcej Ĺźeby utrzymaÄ moc
czasem mogÄ teĹź falowaÄ obroty, przygasaÄ, moĹźe byÄ teĹź problem z odpalaniem sam to przerabiaĹem w poprzednim autku i teraz mniej wiÄcej wiem co i jak
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:43
kaczys1, wyskakuje bĹÄ d jakiĹ ????
pierwsza i ostatnia pewnie na dolnych Ĺwiecach lataĹa ale nie wydaje mi siÄ Ĺźeby byĹo to powodem takiego spalania.
karol11 nie, na podstawie cc :D spalaĹ mi 13l i falowaĹy obroty, czasem nie odpalaĹ, po zmianie cewek, kabli i Ĺwiec wszystko siÄ unormowaĹo i dziaĹaĹ stabilnie i paliĹ max 8l :D
Auto: RX8 GRAND TOURING Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2011 Skąd: ToruĹ
Wysłany: 2014-03-12, 19:09
Tyle Ĺźe tu spalanie nie musi mieÄ Ĺźadnego zwiÄ zku. Mi teĹź jak jeĹźdĹźÄ tylko do pracy i domu pali powyĹźej 20 przy delikatnej jeĹşdzie. MyĹlisz Ĺźe cewki?
[ Dodano: 2014-03-12, 19:11 ]
Tyle Ĺźe do pracy mam blisko i nawet dobrze siÄ nie rozgrzeje. A byĹem z wawy do torunia,Ĺrednio 140km/h momentami +200,trochÄ po mieĹcie ale caĹy czas i spaliĹ 14,5
karol11 tak czy inaczej cewki z czasem trzeba bÄdzie wymieniÄ, bo juĹź siÄ przebarwiajÄ , wiÄc moĹźna sprĂłbowaÄ, moĹźliwe Ĺźe trochÄ obniĹźÄ spalanie
do tego zaleĹźy teĹź na jakie trasy siÄ jeĹşdzi, ty ile tak okoĹo masz do pracy?
EDIT: widzisz, na krĂłtkie trasy zawsze pali sporo, mi cc paliĹ na krĂłtkich dystansach 10-11l a na dĹugich Ĺrednio 7.5-8l
Ostatnio zmieniony przez eXe 2014-03-12, 19:13, w całości zmieniany 1 raz