Auto: RX-8, Audi S8, GS300 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lis 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-26, 13:18 Plastidip
Jako,ze na tym forum temat byl jeszcze nie poruszany to pozwolilem sobie na zalozenie go.
A wiec moje pytanie: jest to juz jakis czas na naszym rynku i moze ktos z Was mial z tym stycznosc? Jaka to ma faktycznie wytrzymalosc?
Slyszalem i czytalem rozne opinie na ten temat. Filmikow na YT tez jest od groma. Fajna z tym sprawa bo mozna ogarnac temat szybko i zawsze mozna wrocic do oryginalu jak sie cos nie podoba.Kolorow tez jest do wyboru duzo. Zastanawialem sie czy nie pomalowac tym pare rzeczy w tym felg....Podobno jesli nie szaleje sie po kraweznikach to rok na felgach to przetrwa i tak samo mycie na karczerach. Ale chyba trzeba przekonac sie na wlasnej skorze....Wydatek i ogrom pracy nie duzy wiec moze warto sprobowac?
Wysłany: 2013-02-26, 18:09
MATi napisał/a:
Felgi lepiej oddaj do malowania proszkowego , duĹźo nie kosztuje a efekt zostaje na dĹuĹźej
juz mialem malowane na zĹoty kolor po 1 sezonie nadaja sie znowu do malowania ,a to jest tansza alternatywa i duzo szybsza bo teoretycznie codziennie mozesz sobie zmieniac kolor na jaki chcesz i to sam bez oddawania gdzie do warsztatu
JeĹli chce Ci siÄ przeczytaÄ, to jest ogrmna masa informacji (nawet osobny temat z 28 stronami) pod tym adresem:
http://forum.kosmetykaaut...der=asc&start=0
Ale trzeba siÄ zalogowaÄ.
OgĂłlnie goĹcie piszÄ , ze uĹźywajÄ do maĹych elementĂłw jak napisy, emblematy, etc. Nie czytaĹem caĹego tematu, wiÄc nie wiem jak z felgami i trwaĹoĹciÄ tego ustrojstwa.
A co do mjek wysokociĹnieniowych, to jak sie postarasz, to zdejmiesz http://www.youtube.com/watch?v=3FFslchv9B0 (tak ok. 0:25 siÄ zaczyna)
Wysłany: 2013-02-26, 22:42
Biszkopt napisał/a:
A co do mjek wysokociĹnieniowych, to jak sie postarasz, to zdejmiesz
Nie no zgadzam sie,ze jak z 2-3cm przy takim cisnieniu jak na filmiku bedzie sie mylo to zejdzie...ale przeciez mozna recznie umyc felgi
Grzechuu
Auto: Honda S2000
Wysłany: 2013-02-27, 20:45
Felg bym nie malowaĹ z jednego prostego powodu - strasznie siÄ to myje...
ByĹem tego Ĺwiadkiem, to nawet na myjce ciĹnieniowej jest co robiÄ...
WidziaĹem 3 auta zrobione na biaĹo, ogĂłlnie niby fajnie, ale widaÄ Ĺźe nie jest to lakier.
Powierzchnia ma strukturÄ skĂłrki pomaraĹczy, jednak ma to swĂłj urok.
OgĂłlnie jako jedynÄ zaletÄ moĹźna uznaÄ cene, bo zmiana koloru auta wychodzi czasami nawet poniĹźej 2k, jednak jeĹli chodzi o tymczasowe rozwiÄ zana za lepsze uwaĹźam foliÄ (dla mnie lepszy efekt).
Co do felg - tylko malowanie proszkowe bÄ dĹş lakiernia - IMO.
Auto: RX-8 US High Power
Wysłany: 2014-03-17, 22:02
na moje ori fele poszlo 2 puchy czarnego i jedna bezbarwnego; ) a efekt mega wiÄc polecam a kupowalem plasti lak z allegro ceny 40zl za puszke. Ta bezbarwna warstwa dodatkowo zabezpiecza podstawowy kolor rotorek na masce tez pryĹniety paroma warstwami plus bezbarwny; ) ogĂłlnie fajna sprawa z tym wynalazkiem i wszystko zalezy od wyobrazni
Auto: RX-8 US High Power
Wysłany: 2014-03-18, 09:17
tak dokladnie 400ml finalnie wyszĹo mi po 4 warstwy czarnego plus jedna na wewnÄtrznym rancie i 3 bezbarwnego. Karczery na.myjni nie groĹşne chodz polecam by sobie na spokojnie kĂłĹka wyschĹy przez noc.
Auto: ME
Wysłany: 2014-03-18, 11:43
Ja w swoim zrobiĹem na czarno czÄĹÄ przedniego zderzaka. Modyfikacja ma juĹź z 10 miesiÄcy, myta na myjkach, w zimie jeĹźdĹźone - trzyma siÄ dobrze.
WyglÄ da to tak:
(sorry, ale nie mam lepszego zdjÄcia)
_________________ Nie mam zielonego pojÄcia o mechanice, ale obiecujÄ poprawÄ!:)
Z chÄciÄ nauczÄ siÄ czegoĹ nowego.
plasti dip wyglÄ da fajnie na zdjÄciach, fajna sprawa do maĹych elementĂłw, ale na caĹoĹÄ bym tego nie kĹadĹ, fajna sprawa jak czesto zmieniasz barwÄ np felg, kumpel w swojej Astrze OPC zmienia co sezon widziaĹem teĹź ze goĹcie tym pryskali przenie zderzaki plus czeĹÄ maski, ogĂłlnie miejsca naraĹźone na odpryski w samochodach ktĂłrymi robili spore trasy, co do trwaĹoĹci to na felgach rok wytrzymaĹ, nawet przy upalaniu. wiÄc chyba tragedii nie ma.