Springi Tein S założone i wizualnie jestem mega zadowolony
Chciałem wyrównać, tak aby był taki sam prześwit z przodu jak i z tyłu
Niestety nie obyło się bez szkód (urwałem jedną szpilkę podczas dokręcania rozpórki).
Z pierwszą stroną trochę walczyłem i nie obeszło się bez telefonu do fachowców (za wskazówki serdecznie dziękuję). No ale tak to jest, jak się nie jest mechanikiem i do tego robi się coś pierwszy raz i to samemu.
Przy okazji zmieniłem osłony gumowe na nowe (idealnie podchodzą od innego auta za 1/5ceny oem)
ps.Do pełni szczęścia przydałby się jakieś felgi z ET30, w ostateczności dystanse 15-20mm (obecne felgi ET40). Wiem, wiem kolor do bani ale będę przemalowywał
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2014-05-11, 09:12, w całości zmieniany 2 razy
No te sprezyny faktycznie robia robote ale dalej wysoko siedzi
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
jak dla mnie miód malina, autem jeżdżę cały rok łącznie z zimą. Do tego możliwe, że się springi się jeszcze ułożą więc może siąść +/-2mm
Najważniejsze że mnie nie buja na zakrętach/nierównościach.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2014-04-20, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Ile poszło w dół? tez przymierzam się do zmiany spręzyn (na gwint poki co mnie nie stac, wiec zadowolic musze sie tym), allegrowymi APEX -30mm, lub MTS -35mm...