wojnarrafal jak nie pali na ciepłym to raczej remont silnika się szykuje a to już nie są tanie rzeczy niestety
jak 2004 rocznik to możliwe że wymiana rozrusznika na szybki(o ile jest wolny założony) pomoże na jakiś czas
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomg: 38 razy Doczy: 30 Lis 2011 Skd: Śladów/Warszawa
Wysany: 2014-04-22, 05:36
wojnarrafal, no przebieg spory w sumie. To, że nie pali to akurat może być wina cewek ale 120 tysi nie wróży za dobrze. A jaka to różnica? Jakieś cyferki podaj. Naprawa jak w każdym silniku... zależy co w środku. Jak sie rozbierze to wychodzi dopiero. Poczytasz forum to wszystko masz. Tematów o takim tytule jest milion .... fakt ze w kazdym jest jalowa dysputa na 6 stron.... tak jak się zapowiada i tu jak coś to dzwoń. .. powiem co i jak ...
Sqad, ogarnij się chłopie bo ile można o kimś pleść bzdury !!!! Nie wypowiadam się bez powodu lub gdy nie jestem pewien a ty o mnie ciągle piszesz- jak i wiele innych osób, których na oczy nie widziałem!!! Przestańcie robić śmietnik z tego forum
wojnarrafal, podaj jak masz możliwość jaka jest kompresja- gdyby jednak okazał się silnik nie sprawny, a dany model cię bardzo interesował to proponuję 3 rozwiązania:
1. podstawowa- naprawa
2. zamontowanie kompletnie zregenerowanego silnika
3. zakup nowego prosto z kartonu silnika ( koszt u mnie 14500 zł)
Jeśli mogę dodać od siebie to zachęcał bym do kupna ładnej, zdrowej karoserii i zamontowanie nowego silnika do niego bądź zregenerowanego (tańsza opcja) i nie masz nie miłych niespodzianek