Wszytskie rady sa mile widziane. Dzisiaj przyszla folia carbo i NVOX wiec zapewne wieczorem będzie mnie czekalo trochę pracy ....zobaczymy jaki będzie tego efekt ....
Mistrec
Auto: RX-8 231 PS + LPG
Wysłany: 2014-04-23, 22:16
Powiedzmy, ze udało mi się rozebrać czesc konsoli, ale poddałem się z tymi bocznymi panelami przy radio. Za dużo kombinowania i za dużo czasu spedzilem na pozostałych elementach.
W każdym bądź razie NVOX zainstalowanyw schowku za podłokietnikiem. Być może już dzisiaj zlozylbym reszte ale okazało się, ze kabel laczacy radio z modulem jest za krotki, brakuje ok 15 cm !!!!!!!!!!!
Niestety, jutro będę musial przedluzyc go o te brakujące kilkanaście centymetrow. Za ta prowizorke firma otrzymuje solidnego minusa !!
Jak wspomniałem wczesniec boczne panele/listwy przy radio były niezle pokiereszowane, ale zdecydowałem się na delikatna korektę uzywajac folii karbonowej. Miałem obkleić cale listwy ale chyba za duze wyzwanie dla mnie
Przed i po. Jutro zloze calosc i wrzucke kilka fotek.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-04-23, 22:34
Następnym razem zadzwoń to nie będziesz musiał wydłubywać radia niszcząc boki Ja bym radził w schowku.... montowałem tu i tu ale w wozie gdzie zamontowałem w podłokietniku straszne zakłucenia są i klient dostał radę w profi warsztacie zajmującym się audio...
"w tunelu są przewody, które mogą powodować szumy" ... Pewnie przy najbliższej okazji to przeniesiemy i będzie wiadomo czy to to jest przyczyną.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-24, 08:56
Gronek napisał/a:
MATi, a jak w końcu z szumami ??
mi tam nic nie szumi ale ja mam w schowku
_________________ High Niuter
Mistrec
Wysłany: 2014-04-24, 11:16
MATi napisał/a:
mi tam nic nie szumi ale ja mam w schowku
A tez masz z modulem BT?
[ Dodano: 2014-04-24, 11:30 ]
Gronek napisał/a:
Dobra sprawa... Trzeba przy montażyu jeden kabelek tylko do masy przykręcić. Jakość jako tako trochę słychać szumy z instalacji ale generalnie daje radę. Jest jeszcze na alledrogo Yatour ale bez bluetooth.
Ja bym radził w schowku.... montowałem tu i tu ale w wozie gdzie zamontowałem w podłokietniku straszne zakłucenia są i klient dostał radę w profi warsztacie zajmującym się audio...
"w tunelu są przewody, które mogą powodować szumy" ... Pewnie przy najbliższej okazji to przeniesiemy i będzie wiadomo czy to to jest przyczyną.
Racja racja, okazało się że podłokietnik to nie najlepsze miejsce na to urządzenie
Mistrec
Wysłany: 2014-04-24, 23:50
Powiem tak, nvox podlaczony i lezy w podłokietniku. USB z muza zalaczone i "bangla" swietnie, zadnych szumow, trzasków, obcych .
BT tez niczego sobie, testowałem w garażu a po browarku już nie wyjezdzalem na testy na trasie.
Ogolnie, poza krótkim kablem laczacym, który musialem sztukować - ocena .... no wlasnie ocena. Jutro pojezdze po okolicy, podzwonie tu i tam, posłucham łubudubu z USB wtedy wyraze swoja skromna opinie.