NgS
Auto: rx8 evolve
Wysłany: 2014-05-04, 23:41 rx8 evolve 06 cooper red
Witam,
oto mój reksio: 231ps evolve, cooper red, 400sztuk wypuszczonych na angielski rynek, kremowa skóra z perforowaną alkantarą + czerwone szwy, elektryczne podgrzewane krzesła, plastiki w piano black, sportowe lusterka, chromy do okoła wydechów, xenon+ spryskiwacze i wiele innych.
Kupiony w londynie od hextable rotary, skusiłem się na autko od dilera za sprawą wydruku z kopresji wszystkich portów.
Autko posiadam juz ponad dwa miesiace i to całkiem przygodowe
Z Londynu miałem ok 1k.km i jak dojechałem do domu to myślałem że to była jego ostatnia trasa. Ostatnie 100km to była juz jatka, fura gasła na wolnych, 20KM mocy to max, i do domu pod górke to 6razy musiałem podjeżdzać!
Na drugi dzień odpaliła normalnie i ogień (może nie ogień ale sie odpychała). Jednak po rozgrzaniu ok 40Km fura gasła na wolnych, lipa z mocą itd. itd. z dnia na dzie coraz gorzej.
Poszukiwania rozpoczeła cieknąca miska, następnie wymieniłem ori cewki, ngk kable + świece,+service oczywiście (olej, skrzynia, dyfer, filtry, coolant).
Autko ożyło ale to dalej nie to, wyrazny spadek mocy po porządnym rozgrzaniu i wibracje na wolnych.
Obczaiłem ze jedna z solenoid za dolotem nie domaga i zaraz po tym okazało się że ktoś podmienił wtyczki od air pompy z SSV ( taki mają myk jak pada selenoida od ssv, tylko że zapomnieli chyba o przewodach )taki cyrk, komp jak chciał otworzyć dodatkowe doloty to se gruszke od pompy otwierał i na odwrót heee
wymieniłem 3 zaworki na nowe, poogarniałem całe vacuum, czyszczenie przepływki i przepustnicy, zrobiłem dicarba + prcedura do poprawy copmresji ( olej w porty do dolotu).
I włala, furka śmiga
męczył mnie jeszcze średni zakres obrotów 4500~6500 ( taki h..) i wpadanie w lekkie drgania na wolnych (sporadycznie).
Wyczytałem na tym forum że przepustnice sie kalibruje manualnie szczegulnie po czyszczeniu, potwierdzam że działa ( dużo lepiej ) i problem drgawek zniknął.
Wkońcu autko śmiga, tyle zeczy na sam początek .
tak od siebie to wydech toyosport, przyciemniane lampy, pomalowane felgi, znaczki, nowy rozrusznik, alternator, paski, końcowki+gumy, wycieraczki, wszedzie biale ledy,czekam na tarcze i klocki abc, i pare innych
autko ma 60k.mil więc planowany remont na pazdziernik, jak motorek bedzie pewny to zobaczymy co dalej.
Auto: Rx-7 FC TII 91r. Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2012 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-05, 19:28
Piękność, pamiętam jak na japońskiej stronie Mazdy oglądałem tą wersje i marzyłem o niej. Coś wspaniałego! wyprać tylko te fotele, bo seryjnie nie są tak szare
NgS
Auto: rx8 evolve
Wysłany: 2014-05-05, 19:41
Fajnie, ze wam tez sie podoba. Czatowalem na evolva ponad rok ale najpierw zakochalem sie w bialej aniversary z bialym wnetrzem, niestety sa one z 08' a w irlandi po 2008 podatek drogowy naliczany jest od emisji co w rexach jest €2300 rocznie a za evolva z 06 kasuja jak za 1,8l €700, strasznie to w Ie pomieszane, ubespieczenie za 2.6l
Porobilem nowe foty, dzis nie pada (jeszcze) hee, zaraz beda
[ Dodano: 2014-05-05, 19:43 ]
Faja napisał/a:
Piękność, pamiętam jak na japońskiej stronie Mazdy oglądałem tą wersje i marzyłem o niej. Coś wspaniałego! wyprać tylko te fotele, bo seryjnie nie są tak szare
To alkantara, zalezy jak wlos lezy, jest perforowana I ma czerwonà podszewke