No i stało się ... na dzień dziecka zrobiłem sobie prezent Spontaniczne nabycie RX-8 . Pachnąca Pani co perfumy przeszły wnętrze auta zostawiła Czarnule w rozliczeniu w Subaru w Białymstoku ( brała nówke BRZ :D ) . Patrze pierwszy właściciel kupiona w salonie
( 09.2007 ), wersja mocniejsza 6gear, serwis, nierozwalona ... pełny totalny oryginał ... kolor czarny ... perła taka. całkiem fajny. przelatane 79000 km. Ja się już zraziłem co do rx'ów bo to co widziałem i jeździłem to padła były ... tu po teście nagle banan ... to jest to ... auto normalnie jedzie, fajnie przyśpiesza, w ogóle czuje się normalne oryginalne nieskatowane auto to lubię ! Dziękuję jednemu z Naszych Kolegów z Forum co mi fajnie telefonicznie pomógł .. .testy jak umiałem tak porobiłem wszystko OK Zakup ... Pach ... Trasa Białystok -> Gdynia 420 km ... pełna dzida Czułem się tak samo dobrze jak w swojej X3 którą za mną cisnęła Narzeczona Auto fajnie się zbiera i daje dużo radości z jazdy o której kiedyś mówił mi Gronek Fajna opcja jasne skórki , reszta czarna ... mi to pasuje , czuć sport i nutę luksusu. Oczywiście xenony, spryski są tempomat z którego korzystałem wiele , ładne nie skatowane koła , nawet lusterka oświetlają mi wyjście :D Jest parę małych rysek typowo użytkowych i gała od paznokci lekko porysowana PLANOWANE ZADANIA NA TERAZ: przegląd/serwis, pomiar kompresji PLANOWANE MODY: wydech ... nie wiem jaki ... oprócz TOYO coś polecacie ? Może zawias ? Hamulce jakieś mocno wydajne , PLAN ROKU: wycieczka na Nurburgring ( zbieramy ekipę, jest honda s2000, z4, ) może z forum też chętni się znajdą
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-06-02, 09:28
No w koncu ktos wiecej z trojmiasta. Od 26 czerwca jestem w Gdyni spowrotem takze wypatruj pieknej i glosnej niebieskiej Wydech polecam Exoticspeed :D Na zywo zobaczysz jak sie uda jakiegos spota zrobic.
Super ! z chęcią się spotkam i posłucham twojej jak ryczy Co do wczorajszej traski to dodam, że wypiła 12,4 / 100 ... i z rzeczy o których nie wspomniałem a trzeba dodać do PLANOWANYCH MODÓW: tablica z pięknej buźka wypada ( jak można kwintesencje przodu tego auta zasłaniać tablicą ??!! ) , podświetlenie tablicy tył led biały ... i tak jedna nie świeci, no i FELGI ! od dziś zaczynam poszukiwania. Te oryginalne zostawię na zimę a na lato pójdzie coś specjalnego
PS. Dziś zaczynam codzienne eksploatowanie auta ... już zrobiłem nim 50 km po mieście... biuro, klienci ... i coraz bardziej jestem zabujany w Czarnuli :D
Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2014-06-02, 11:41
Piękna sprawa. Czarna całość i jasne wnętrze zawsze bardzo mi estetycznie podchodziło.
Czerwony środek jest bardziej sportowy, a biały - tak jak piszesz - elegancja
Miłego użytkowania i bezawaryjności.
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
Czwarty dzień latania DAILY głównie latam gdynia -> reda -> sopot -> gdańsk -> gdynia ... czuje to co na moto czyli za każdym razem wsiadam i BANAN jest ... kiedyś przeczytałem, że jazda rx8 jest podobna do ścigacza i potwierdzam ! spalanie jak na razie w mieście około 17,3 auto niesamowite ma właściwości prowadzenia ... w ostrych zakrętach mam wrażenie, że się skręca cały hehe ... wprowadzenie w drift i kontrola niesamowita ... porównuje do e46 które jest mega fajne do wrzucania dupy bokiem ... ale tutaj jest więcej fun'u. Do póki auta nie wyserwisuje od A do Z to go nie katuje za bardzo
Trochę się porobiło ... auto wymagało serwisu ogólnego i modów :D Z góry dodam, że znalazłem speca od mazd ( od ponad 20 lat mają autoryzację i głównie mazdy ) w trójmieście ... MOTOCONSUL w Bolszewie ... właściciel Dominik sam jest maniakiem rx8 ... i wie wszystko co powinien wiedzieć ... teraz coś ponoć jest plan na silnik od 3'ki mps ... zobaczymy. Dla mnie ważne, że blisko od domu a gościu naprawdę ma pojęcie ... serwis pełna profeska w rękawiczkach, porządek jak na sali operacyjnej i same mazdy ... naprawdę profi no i wankle też robi. Co zrobiliśmy :
- olej silnika + filtr , olej skrzynia, olej most
- cewki + świece + kable
- tarcze przód ebc turbo grove + klocki red stuff
- czyszczenie i konserwacja hamulców tył
- łączniki stabilizatorów tył
- sprężyny H&R ( 45 mm )
- kompletny układ wydechowy TURBOXS
- sonda lambda
- check komputerem
- naprawa pedału sprzęgła
- prawy kierunek wymieniony na nowy ( był taki zajechany od wody )
- nowy mieszek lewarka skrzyni ( poprzednia właścicielka tipsami musiała dziurę zrobić ; )
Auto obecnie ma przebieg 82000 km ... Dominik zajechał silnik w swoim RX8 ... wstawił nowy .... po strojeniu i jeździe mówi, że na ten przebieg zbiera się dobrze ... za 1,5 tyg jestem umówiony w Mazdzie w GDA ... ponoć mają jedyny w Polsce oryg przyrząd do mierzenia kompresji ... zobaczymy co pokaże.
Auto po serwisie i modach jest jeszcze bardziej niesamowite ... polecam te hamulce do agresywnej jazdy daily, sprężyny H&R dają fajny efekt wizualny i auto prowadzi się troszkę lepiej przy zachowaniu oryginalnej charakterystyki i komfortu. Wydech robi rozpierduchę totalną ... czuję się jak bym jeździł swoją R1 :D ... nawet grubiej ... naprawdę dźwięk jest niesamowity ... jak to Gronek mówi - marchewy idą .... spotkałem się ostatnio z chłopakami ... były s2000, wrx sti, lancery, nawet galardo i 911 ... wszyscy słuchali i nie mogli wyjść z podziwu jak to napierd**a ! Dobrze, że nie zdecydowałem się na Toyo bo to pierdzawa przy tym wariactwie :D Nie wiem czy to autosugestia ale wydaję mi się, że aucie doszło ciupi ciupi mocy i momentu.
Przedwczoraj auto było w SPA ... wnętrze, skóry jest jak nowe.
Co jest jeszcze do zrobienia:
- dystanse 2,5 cm H&R
- nowe opony
- tablica ( zastanawia się gdzie - ale chyba wywalę całkowicie - po trójmieście tak latamy na co dzień i jest praktycznie )
Nad czym się zastanawiam:
? oplot
? dolot
? zamach
? felgi Japan Racing JR3 bronz
? instalacja navi z tabletem głównie jako bajer,navi i odczyt danych z obd
? czarne szyby max
? oklejenie auta na biało + czarne dodatki ( plastiki, spojler ) + wtedy JR3 czarne
TYLE ... jestem maniakiem motoryzacyjnym dlatego auto robię na ideał ... do tego zbieram wszystkie pierdoły jak faktury, dokumenty itd itp
Porobiłem parę fot z serwisu i części to wrzucę niedługo razem ze zdjęciami z sesji. a teraz idę terroryzować sopot