Cezar77
Auto: RX-8 192KM Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 26 Maj 2014 Sk±d: Piastów
Wys³any: 2014-07-04, 09:16 NagÅ‚oÅ›nienie Bose
Witam,
Mam pytanie odnośnie nagłośnienia. W swoim rexie mam zwykłe radio z mp3 (bez zmieniarki). Zdarzyło mi się kilka razy je włączyć i mam trochę dziwne odczucia związane z dźwiękiem. Dźwięk jest trochę przytłumiony, brakuje mu tak jakby wysokich tonów. Zmieniałem ustawienia, ale zbytnio nic to nie poprawiło. Przy lusterkach nie mam głośników wysokotonowych. Ten typ tak ma?
Warto pomyśleć nad zmianą na nagłośnienie Bose, czy przejrzeć to co mam w tym momencie?
Patrykp, bas jest przyzwoity jak na auto w tym segmencie cenowym , jest w miarę szybki i czysty z zadowalającą głębia
Cezar77, byc moze jak ktos wymienial radio , nie podłaczyl niektórych głosników bądz wogole je wymienil ,
KajaK, w bose nie kazdy głosnik ma swój wzmacniacz , głośników jest 9 a sam system jest 5 kanałowy czyli ma 5 wzmacniaczy
Cezar77
Wys³any: 2014-07-04, 13:26
Fakt przema72 warto przepatrzeć, czy ktoś tego nagłośnienia nie modyfikował.... czasami kable mogą być dupne i głośniki przekatowane. Ciężko powiedzieć. Może za dużo wymagam, bo porównuję do sprzętu w domu, ale muszę przyznać, że w Focusie nagłośnienie lepiej gra... może akustycznie rex jest ciężki do nagłośnienia
Miałem odsłuch rexa z nagłośnieniem bose, to faktycznie trochę inaczej to grało. Jest jeszcze kwestia jeszcze muzyki, bo akurat gość słuchał mocnych bitów.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomóg³: 7 razy Do³±czy³: 07 Mar 2011 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2014-07-04, 14:30
Cezar77 napisa³/a:
może akustycznie rex jest ciężki do nagłośnienia
sprzeczałbym się ... mała powierzchnia jest
ja mam Bose ,melomanem nie jestem i według mnie gra to bardzo przyzwoicie jak na standardowe nagłośnienie i bas jest tylko trzeba sobie poustawiać wszystko odpowiednio
przema72 napisa³/a:
głośników jest 9
ja naliczyłem 7 u siebie.. hmm 2 z tyłu 2 w drzwiach na dole 2 w lusterkach i jeden pod przednią szybą
Auto: RX8 Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 20 Maj 2009 Sk±d: Kraków
Wys³any: 2014-07-04, 14:33
Patrykp napisa³/a:
Bas w Bose to jak kopanie w pusty karton.
Tragedia
chyba nie masz BOSE albo coś spieprzone. Może nie jest to najlepsza instalacja ale gra całkiem przyzwoicie.
MATi napisa³/a:
przema72 napisa³/a:
głośników jest 9
ja naliczyłem 7 u siebie.. hmm 2 z tyłu 2 w drzwiach na dole 2 w lusterkach i jeden pod przednią szybą
z tyłu są 4
Cytat:
1 — 3-inch neodymium centerfill speaker in the center of the instrument panel
2 — 2-inch neodymium mid/high-range speakers in each front door
2 — 9-inch neodymium woofer with two state modulation amplifiers in each front door
4 — 2 2-inch mid/high-range speakers mounted with 2 6x9-inch woofers on the rear deck
Cezar77
Wys³any: 2014-07-04, 19:30
Dzięki Panowie
Jak wygląda kwestia podłączenia głośników Bose? Zwykłe radio też jest 5-kanałowe? Można podpiąć głośniki Bose do zwykłego radia, czy trzeba bebechy zmieniać?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach