I to jest doskonaĹy przykĹad na to, gdzie wankel moĹźe siÄ lepiej sprawdziÄ niz klasyczny tĹokowiec dzieki duzo prostszej konstrukcji i mniejszym rozmiarom - nie do napÄdu a generacji wĹaĹnie.
fazer5
Auto: mazda rx7 fc3s turbo II Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Gru 2009 Skąd: piekary Ĺl
Wysłany: 2010-03-13, 08:04
z ubolewaniem wielkim obserwuje to dÄ Ĺźenie producentĂłw do wepchania nam na siĹÄ silnikĂłw elektrycznych. nawet jeĹli w audi seryjnie zamontujÄ wankelka, w co wÄ tpie, to i tak naszymi stopami obsĹugiwaÄ bÄdziemy odkurzacz
warkot, to budzenie siÄ do Ĺźycia rx'a, zapach spalin, ja po to siÄ urodziĹem. na jakimĹ z programĂłw TV rozpĹywajÄ siÄ naukowcy nad robo-autami, ktĂłre rĂłwnieĹź za nas bÄdÄ decydowaĹy jak jechaÄ, Ĺwiat siÄ koĹczy. niech nam zaaplikujÄ jeszcze jedzenie w tabletkach, sex w torebkach instant i zacznÄ karaÄ wiÄzieniem za sĹodycze. absurd.
warkot, to budzenie siÄ do Ĺźycia rx'a, zapach spalin, ja po to siÄ urodziĹem.
Nie martw siÄ, jeszcze dĹugo bÄdziesz miaĹ moĹźliwoĹÄ napawania siÄ zapachem spalin
Ja sie ciesze, bo bede miaĹ wybĂłr. Teraz nie mam i musze placic 4.30 za litr benzyny, oplacajac nierobĂłw, posrednikĂłw i gosci w turbanach z ich posrebrzanymi ferrari i wyspami w ksztaĹcie mioteĹ.