Auto: RX8 High Niuter ! Pomóg³: 7 razy Do³±czy³: 07 Mar 2011 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2014-07-26, 09:34
KajaK, ale nie leć w drugą stronę też bo olej w dyfrze wymienia się tak samo jak w skrzyni czy silniku. ja kiedyś znalazłem że wymienia się go co 40tysiecy w dyfrze , podobno tak zleca Mazda, standardowy to 75w90 , sprawa inna oleje zaczynają tracić swoje właściwości 2 lata po zalaniu czy to do silnika czy skrzyni czy dyfra , także przebiegiem wcale nie trzeba się sugerować bardziej wiekiem , tak samo jak płyn hamulcowy też się wymienia co 2 lata
Wymiana oleju w dyfrze to grosze (ok.100zł za jakiegoś lepszego Motula, Redline to już 200zł)) , gorzej jak nie bedziesz wymieniał i ci sie rozsypie na wakacjach trasie etc albo zacznie drzeć japę , wtedy kupuj inny/nowy ściagaj wymieniaj i oczywiście olej też tam trzeba zalać , także koszta i tak wyższe bo jeszcze robocizna dochodzi i stracony czas. Większość Polaków dba tak właśnie o samochody po co wymieniać skoro jak sie zepsuje to sobie z allegro kupie drugie i założe.
KajaK, ale nie leć w drugą stronę też bo olej w dyfrze wymienia się tak samo jak w skrzyni czy silniku. ja kiedyś znalazłem że wymienia się go co 40tysiecy w dyfrze , podobno tak zleca Mazda, standardowy to 75w90 , sprawa inna oleje zaczynają tracić swoje właściwości 2 lata po zalaniu czy to do silnika czy skrzyni czy dyfra , także przebiegiem wcale nie trzeba się sugerować bardziej wiekiem , tak samo jak płyn hamulcowy też się wymienia co 2 lata
Wymiana oleju w dyfrze to grosze (ok.100zł za jakiegoś lepszego Motula, Redline to już 200zł)) , gorzej jak nie bedziesz wymieniał i ci sie rozsypie na wakacjach trasie etc albo zacznie drzeć japę , wtedy kupuj inny/nowy ściagaj wymieniaj i oczywiście olej też tam trzeba zalać , także koszta i tak wyższe bo jeszcze robocizna dochodzi i stracony czas. Większość Polaków dba tak właśnie o samochody po co wymieniać skoro jak sie zepsuje to sobie z allegro kupie drugie i założe.
---- dla tych co czytają i nie wiedza gdzie jest prawda - olej w dyfrze mazda zaleca wymianę co 4 lata lub 96k km - w zależności co nadejdzie szybciej
zależy jaka serwisówka na jaki rejon , zazwyczaj korzystacie z serwisówek na USA , tam drogi są proste wiec i limity serwisowe inne
jednak jest nawet tam punkt " unique driving conditions " w zasadzie mówiący o Kanadzie i Puerto rico , co i tak nie odzwierciedla poruszania sie po polskich miastach , i wtedy serwisówka zaleca wymianę już przy 48tys , gdy by mazda uwzględniła polskie warunki było by to jeszcze mniej niż te 48tys dla Kanady
jeśli do tego dołożymy ze ktoś lubi sobie poużywać i polatać bokami lub po torach , to niby czemu ma nie wymienić oleju wcześniej ? i czekać aż opiłki wytrą pierścienie w LSD ? , najlepiej aby kazdy był swiadomy jak autem jezdzi bo lsd w rx8 jest dość specyficzne i olej z opiłkami momentalnie go zabije
ale oczywiście nikt tu nic nie wie , nikt sie nie zna i wszyscy przeginają
jeśli uważają, że Europa to kraj, to być może też mogli o nas pomyśleć Z kolei powinni pomyśleć o swoich warunkach użytkowania, różnice między Teksasem a górzystymi północnymi stanami, jak Waszyngton są ogromne.
Chcialbym bilet do Londynu wiecie państwo syn mi się urodzili
PAN: a ile wazy syn
Ryszard : 12 kilo
PAN: sluszna linie ma nasza WLADZA
Mis jak by ktoÅ› ogladal: )
Apropo wyżej.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach