Jako ze skonczylem kolejna fabryczna pseudo-szpere w moim rexie czas jakos to usprawnic...
Wiadomo ze mozna kupic konkret szpere np: Kazza za 1200$ ale to dosc sporo. Zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem, co o tym sadzicie? Moze ktos mial z tym do czynienia:)
nie wiem czemu nazywacie jÄ pseudo , jest to szpera i dziaĹa jak szpera , ma duĹźo lepsze spiÄcie niĹź np torsen, jedynie jej wykonanie jest ciut za delikatne
to co pokazaĹes to jest wĹasnie pseudo szpera , sprÄĹźyny rozpychajÄ satelitki , ktĂłre w odróşnieniu od tych w rx8 nie posiadajÄ sprzÄgieĹ
Znalazlem cos w rozsadnej cenie tylko ze pochodzi od RX7. Czy bedzie to pasowalo do RX8?
Bo mozna czasem znalesc szpere ktora jest dedykowana do obu modeli z tad moje zaĹoĹźenie ze sa takie same do RX7 jak i Rx8. Prosze o opinie;)
Nic specjalnego jezdze po prostu duzo i ostro, czesto bokiem... Olej to MOTUL 90PA. Dochodzi do zatarcia tego pierscienia przypominajacego synchronizator. Mala powierzchnia slaby material nie wiem. Tak czy tak nie daje rady u mnie.
Prosze o odpowiedz czy ta szpera torsen od RX7 bedzie pasowac
seba24
Auto: opel golf
Wysłany: 2014-12-28, 21:06
hej kolego i co jak udaĹo ci siÄ coĹ ze szperÄ zrobiÄ?
czy masz wiÄcej zdjÄÄ jak ona wyglÄ da wymiary jej i czy wiesz o ile kilo trzyma, bo siÄ zastanawiam czy idzie jÄ wsadziÄ do skrzyni z przĂłd napÄdem?
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomógł: 15 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Skąd: Strzyşów / MiĹocin
Wysłany: 2014-12-28, 22:39
seba24 napisanie tego samego w 3 odrÄbnych tematach nie spowoduje uzyskanie natychmiastowej odpowiedzi, usunÄ Ĺem twoje dwa wpisy zostawiajÄ c tylko jeden w tym temacie. CierpliwoĹci.
_________________ -= Ĺpieszmy siÄ poznawaÄ nowych uĹźytkownikĂłw RX-8, tak szybko odchodzÄ ... =-