Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[RX-8] poduszki pod silnik regenerowane komplet 2sztuki
Autor Wiadomo¶æ
TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 25 Gru 2011
Sk±d: okolice Rzeszowa
Wys³any: 2014-08-15, 21:22   [RX-8] poduszki pod silnik regenerowane komplet 2sztuki

Sprzedam komplet zregenerowanych poduszek pod silnik do MAZDY RX8
Nowe poduszki to koszt rzędu 1.600-1.800 zł (komplet), więc cena 400zł z przesyłką za komplet jest według mnie promocyjna, biorąc pod uwagę fakt że poliuretan nie jest tani.
Poduszki są zalewane poliuretanem, który to min. wykorzystywany jest do wykonywania tulejek wahaczy, poduszek pod silnik i wiele innych podzespołów do aut. Oprócz regeneracji wkładu poduszki są czyszczone, a następnie malowane środkiem antykorozyjnym.

opcja 1 (300zł) - wysyłacie mi swoje lub kupujecie używki i mi wysyłacie, a ja wam odsyłam zregenerowane,
opcja 2 (400zł) - wysyłam te co mam zrobione,
opcja 4 (400zł- zwrot waszych) - wysyłam te co mam zrobione, jeśli wasze nie mają zewnętrznych pęknięć gumy i blachy nie są strasznie rozwarstwione, to możecie mi odesłać.
Przesyłka ubezpieczona 48h 20zl, 24h 30zł
Film PRZED regeneracjÄ…
Film PO regeneracji Poliuretan twardszy
Film PO regeneracji Poliuretan miększy

Po regeneracji na +
-drążek nie drga
-ogólnie silnik płynniej pracuje w dolnych zakresach obrotów
-podczas podjazdów w korkach na wyłączonej klimie prawie wcale nie ma żabki, na włączonej lekko

Jeśli nie wiecie w jakim stanie są wasze poduszki, to najczęstszym objawem są drgania drążka zmiany biegów, szarpanie podczas podjazdów na światłach, nierówne wolne obroty silnika.
Można również sprawdzić wizualnie, wystarczy skręcić jedno koło maksymalnie, aby mieć dostęp do tylnej części błotnika. Jeśli posiadacie gumową zasłonkę to ją ściągnąć i wtedy zobaczycie poduszki. Z prawej strony prawdopodobnie będzie bardziej zużyta.
Dobre poduszki mają +/-5mm luzu, w górnej części pomiędzy poduszką a górną łapą (patrz drugie zdjęcie)

Więcej dokładnych informacji w tym TEMACIE
INFO NA PW
Ostatnio zmieniony przez yasko 2015-04-16, 17:28, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy  

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2014-08-16, 22:25   

Fajna sprawa.. Polecam. Zakładałem klientom i sam poruszam się autem z tymi poduszkami. Biorąc pod uwagę cenę nowych czyli ok 800 zeta za sztukę to te miażdżą. Bardzo fajny i przydatny patent .

kyku

Auto: RX-8, Huracan
Do³±czy³: 04 Maj 2014
Sk±d: Rzeszów, JasÅ‚o
Wys³any: 2014-09-08, 03:56   

Polecam, komfort jazdy poprawił się i to bardzo. Auto jak nowe :-)

TMsk 

Wys³any: 2015-04-16, 17:28   

up

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-04-16, 19:01   

Dla niedowiarków mogę potwierdzić świetną jakość tego wyrobu i przystępną cenę. Dla jasności oryginalna nowa poduszka to koszt ok 800- 900 pln za 1 sztukę przy jakiś tam rabatach. Ostatnio kolejnych kilku moich klientów zamówiło te poduchy i efekt jest super.
GorÄ…co polecam

TMsk 

Wys³any: 2015-04-28, 11:40   

up, jeśli ktoś byłby zainteresowany to mam jeszcze środka na 2-3komplety.
Później cena będzie większa, gdyż podrożał poliuretan oraz przesyłka (są to chemikalia i kurierzy już nie są skorzy do przewożenia w standardowych cenach).

maleÅ„ki 

Auto: rx 8 231km/mercedes A
Do³±czy³: 10 Sie 2014
Sk±d: tychy
Wys³any: 2015-04-29, 14:53   

Też polecam nie będę się rozpisywał bo wszystko na plus :) dzięki TMsk.Dodam że wymiana zajęła mi ok 1 godz,nadmienię tylko że spalanie spadło o 10 l,rex jakby dostał z 50 koni więcej i w ogóle nie bierze oleju :)

TMsk 

Wys³any: 2015-05-11, 12:50   

maleÅ„ki napisa³/a:
Dodam że wymiana zajęła mi ok 1 godz,nadmienię tylko że spalanie spadło o 10 l,rex jakby dostał z 50 koni więcej i w ogóle nie bierze oleju :)

to muszę zacząć więcej za nie wołać haha ;)

A tak poważnie to jeśli ktoś chętny to pisać, bo po sprzedażny obecnych z poli.. po nowych cenach, poduszki zdrożeją
z przesyłką 48h 450zł
z przesyłką 24h 460zł

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: