Wys³any: 2014-09-20, 13:16 Mazda RX-8 - myÅ›le o zakupie
Witam.
Trochę szkoda, że nie ma tematu dla niezarejestrowanych gdzie można by zadawać takie pytania. W każdym razie:
moja 156 dogorywa. Wpakowałem się jak głupi w "okazję" i moja "igiełka" okazała się być (blacharsko) w takim stanie, że chyba nawet nie będę jej sprzedawał, ale oddam na szrot
Myślę o następnym wozie. Planuję przeznaczyć około 30 tysięcy na samochód. Wiem, że kupno RXa w tej cenie to niekoniecznie dobry pomysł. Ale myślałem o kupieniu autka z początków produkcji i z zajechanym silnikiem za 10-15 tysięcy, a potem włożenie kolejnych 10-15 tysięcy w remont silnika lub ew. wymianę na nowy jeżeli będzie trzeba.
Powiedzcie mi, czy coś takiego ma sens? Alternatywą jest kupno Alfy GT z Busso (3.2 V6). Ale RX mnie kręci. Wczoraj jechałem przez jakiś czas za czerwonym RXem po A1 - bombowe autko :D
Auto: rx 8 231km/mercedes A Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 10 Sie 2014 Sk±d: tychy
Wys³any: 2014-09-20, 16:10
Konrad278 napisa³/a:
Z własnego doswiadczenia dziś wybrał bym 2 opcje czyli zajechany motor
no chyba że trafi z kompesją 8+.Wersja z zajechanym silnikiem jest na pewno szybsza bo na dobrą sztukę trzeba polować a może to trwać miesiącami.Osoby bardziej kompetentne na pewno włączą się do tematu i Ci doradzą w sposób profesjonalny
_________________ wole umrzeć jak mój dziadek spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia
osobiście powiem że dobrze kupić z zajechanym silnikiem i włożyć nowy, przynajmniej wiesz co masz i nie musisz obawiać się że za 20km padnie, ponieważ prawda jest taka że w sumie przekonałeś się z Alfą, niby "igiełka" a jednak i nawet sztuka rx-8 za 40k zł może okazać się niezbyt ciekawą "igiełką"
dobrą alternatywą jest też swap silnika, tutaj na pewno pomoże użytkownik przema72
Wys³any: 2014-09-20, 19:37
Jak coś skomponujesz w temacie rx 8 czyli nowy silnik czy swap dopiero będziesz miał satysfakcję i na pewno po kochasz ten wóz tak że żadna alfa nie da Ci tyle radości :D.O prócz tego że widziałeś rx8 na A1 miałeś jakąś styczność z tym modelem?
_________________ wole umrzeć jak mój dziadek spokojnie we śnie a nie jak jego pasażerowie krzycząc z przerażenia
Moja styczność ograniczyła się do krótkie przejażdżki w czasach kiedy to był jeszcze nowy model. Generalnie do tej pory koncentrowałem się na włoskich autach, inne wozy to tylko auta służbowe. Włoska stylistyka wg mnie jest najlepsza na świecie, a auto musi wyglądać nie tylko jeździć. No, ale RX-8 jest piękna więc pomyślałem, że czemu nie
Wys³any: 2014-09-20, 20:55
auta są jak kobiety.Włoszkom nie trzeba poświęcać zbyt wiele czasu ani okazywać zbyt wiele szacunku i tak będzie Ci uległa i będzie robić co jej każesz.Japonce musisz poświęcić czas i zabiegać o względy wtedy obdarzy Cię bezwzględną miłością i rozkocha Cię w sobie bez pamięci i tu jest właśnie różnica :D i uwierz mi w swoim nędznym życiu miałem wiele przelotnych romansów dopiero teraz trafiłem na miłość mego życia
Niektórzy użytkownicy rexa którzy mają wankla będą pisać że bez tego silnika samochód traci duszę, większość japońców wogóle nie wyobraża sobie że mógłby tam być inny silnik. Ja mam swapa i jestem bardzo zadowolony (silnik k20z4), na forum zresztą też jest pare użytkowników z innym silnikiem poczytaj w dziale swap.
http://www.rxklub.pl/rxforum/viewforum.php?f=53
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach