Walczę dalej w celu uzyskania samochodu wygodnego dla mnie. Dlatego poprosiłem wykonanie poduszek pod silnik z miękkiego poliuretanu.Poduszki w kolorze brązowym przyszły dosyć szybko. Początkowo wydawało mi się (na oko), że tym razem będą to poduszki za miękkie. Takie robiły przynajmniej wrażenie. Obawiałem się, że pod ciężarem silnika za bardzo się obniżą a ja mam tylko 2cm między sprężarka klimy a maglownicą. Na szczęście moje obawy okazały się płonne. Wszystko fajnie pasuje. Na zimnym silniku brak drgań lewarka zmiany biegów i brak drgań na kierownicy. Dobrze rozgrzałem silnik. I uśmiech na twarzy. Kierownica już nie drży. Drążek zmiany biegów jeszcze trochę "chodzi", ale w zakresie do zaakceptowania. Jestem zadowolony.
A więc jeśli ktoś na SWAPa i mu drży, to proponuje miększy poliuretan jak wyżej. Albo jeszcze miększy, ale mniejsze dziury i może być jeszcze lepiej, aczkolwiek to nie jest jeszcze sprawdzone.
W teorii wygląda to tak że:
-poduszka sama w sobie powinna być miększa (jej górna amortyzująca część),
-osadzenie/spód twardszy z racji mniejszych otworów w plastiku (tam są takie 4plastikowe dyski), więc nie powinno bardziej siąść.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Po testach jest dużo lepiej. Pierwsze wersje sa oczywiście ok, ale jeśli ktoś preferuje większy komfort i w większości jeździ po mieście to tutaj jest na +
Drążek stoi stabilnie i prawie wcale nie drga na włączonej klimie
Podczas podjazdów w korku na światłach, mogę jechać niemalże bez gazu. Wcześniej auto mocniej lub słabiej żabkowało (kangurek). Ale i tak było lepiej niż na zużytych oem poduszkach. Teraz puszczając sprzęgło mogę jechać bez gazu i auto na wyłączonej klimie jedzie bez żabki, a na włączonej są lekkie szarpnięcia.
Dlatego zdecydowałem, że następne sztuki z automatu będę robił z miększego poliuretanu, a jeśli ktoś będzie chciał poprzednią wersję z twardszym, to na pw.
Po regeneracji Poliuretan miększy
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
te mieksze czyli powinny bardziej komfortowe
Ale to wszystko zależy od stanu tych na aucie.
Niestety RX8 ma to do siebie że drga, patrząc na konstrukcje to mocowanie mogłoby być trochę lepiej zrobione, tzn poduszki powinny być bardziej pod silnikiem.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach