Witam
Ile palÄ wasze Rx8? Moja spala strasznie duĹźo bo na peĹnym baku przy 240 km juĹź zaĹwieciĹa mi siÄ rezerwa a wcale nie byĹa jeĹźdĹźona do najwyĹźszych obrotĂłw a raczej bym powiedziaĹ Ĺźe caĹkiem spokojnie. To normalne Ĺźe tyle palÄ ? Dodam Ĺźe nie wiem czy zapĹon, kable Ĺwiece i cewki byĹy wymieniane przy tych 60 tys. Ĺwiece wyglÄ dajÄ bardzo dobrze a autko ma teraz 70 tys, pytanie jak z resztÄ i jak rozpoznaÄ czy byĹy wymieniane czy teĹź nie ?
10l na 100...
...na tempomacie jadac te 100km ciagle 130kmh bez zmian .
Po krakowie oscyluje w granicach 300km na pelen bak .
wiec srednio z 15l/100.
ale zdazalo sie i ponad 20. wiec spalanie masz raczej normalne.
(raz jadac do tarnowa spalil mi skubaniec prawie 30l.. ale to bylo celowe;)
edit. chodzilo oczywiscieo 400km (no bizej 350)..
Ostatnio zmieniony przez sierus 2014-10-06, 19:50, w całości zmieniany 1 raz
To powiem szczerze Ĺźe tego nie wiedziaĹem Ĺźe jak wskazĂłwka caĹkiem leĹźy to jeszcze 7 litrĂłw mam w baku, myĹlaĹem Ĺźe jest tam juĹź pusto bo rezerwa strasznie wczeĹnie siÄ zapala przynajmniej u mnie, mimo Ĺźe wskazĂłwka ma jeszcze trochÄ drogi Ĺźeby spaĹÄ na sam dĂłĹ
w sumie to dobrze Ĺźe jest te pare litrĂłw, bo eliminuje sie ryzyko przyduszenia pompy.
A moderatorowi proponuje poĹÄ czyÄ ten temat z poniĹźszym 5stronnicowym
http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic.php?t=631
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Auto: RX8 GRAND TOURING Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2011 Skąd: ToruĹ
Wysłany: 2014-10-07, 10:50
JeĹli dobrze pamiÄtam to kiedyĹ jak zapaliĹa mi siÄ rezerwa i tankowalem do peĹna to weszĹo czterdzieĹci parÄ litrĂłw. Obd teĹź maĹo precyzyjnej pokazuje spalanie. Najprosciej to tak jak pisaĹ Biszkopt zatankowaÄ pod korek przejechaÄ te 100-200 km i dotankowac znĂłw do peĹna i sobie policzyÄ.
Moja pali 20/ 100 na miescie do 3 tys I 15/100 na trasie do 120 km/h
_________________ Rotary Inside
Hurt paliw
szpanio
Auto: brak
Wysłany: 2015-01-24, 00:57
240km do rezerwy to norma. rezerwa zapala siÄ przy 10l wiÄc spalanie delikatnie powyĹźej 20l/100km. mĂłj pali rĂłwne 20l na setkÄ w mieĹcie przy czym przy kaĹźdym odcinku 5km daje mu raz czy dwa w palnik a tak to jadÄ Ĺrednio na 5k rpm. Jak cisnÄ go mocniej to i do 30 udaĹo mi siÄ dobiÄ.
na trasie zjada mi 13 przy jezdzie i 90 i 220 wiÄc ciÄĹźko oceniÄ.