Wysłany: 2009-09-17, 20:25 NiegasnÄ ca kontrolka Air Bag/Front Seat Belt
Witam serdecznie. Mam problem w ktĂłrym mam nadziej mi pomoĹźecie. Po przekreceniu stacyjki lub odpaleniu auta nie gaĹnie mi kontrolka Air Bag/Front Seat Belt Pretensioner System Warning Light a raczej miga jakieĹ póŠminuty i zapala sie na dobre i nie wiem jak jÄ zgasiÄ. Czy moĹźe ktoĹ juĹź przerabiaĹ ten problem i wie jaka jest przyczyna? Z gĂłry dziÄki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez Pit 2009-12-13, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-12-11, 22:26
Prosto :
Dywaniki pod fotelami. KtĂłryĹ ci zahaczyĹ o wtyczki lub coĹ Ci wpadĹo albo za mocno odchyliĹeĹ fotel kable siÄ naciÄ gnÄĹy i siÄ Ĺwieci. Ustawi normalnie fotele dywaniki tylne do tyĹu max docisnij wtyczki i po sprawie.
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-12-12, 11:06
no troche kapa chodz ja mam fotel odsuniety do maxa i nci nie swieci;p
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2014-10-11, 16:50
OdgrzebujÄ staroci.
DziĹ pojawiĹ mi siÄ ten sam problem opisywany w pierwszy poĹcie problem. Dywanik to nie mĂłgĹ byÄ. Poza tym jeszcze zauwaĹźyĹem, Ĺźe jak odblokujÄ samochĂłd z pilota i otworze drzwi od kierowcy to pojawia siÄ inna dziwna rzecz- elektryka wariuje tj. tak jakby system prĂłbowaĹ zapaliÄ i zgasiÄ ĹwiatĹa wnÄtrza kilka razy na sekundÄ. Tak jakby zwarcie siÄ robiĹo. KiedyĹ kilka razy podczas jazdy, na zakrÄcie to samo siÄ dziaĹo. W nocy np. to moĹźna byĹo zauwaĹźyÄ bo zapalaĹy siÄ ĹwiatĹa w Ĺrodku na chwilÄ jadÄ c na zakrÄcie.
Macie jakieĹ sugestie?
Auto: RX-8 LP '08 Revolution Pb/LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sie 2013 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2014-10-14, 19:37
Tak na szybko - pod fotelami kierowcy i pasazera sa WTYCZKI. Przesun fotele na maksa do przodu i rozepnij i zepnij wszystko co znajdziesz Pooooza tym zlokalizowalem jeszcze jedna wtyczke, ktora u mnie szwankuje. Znajduje sie pod schowkiem, kolo filtru powietrza. Moja jest biala. Na wszelki wypadek znowu mozesz rozpiac i wpiac wszystko co znajdziesz Jesli masz jakis spray elektryczny kontaktowy to tez na pewno psikniecie w kazda wtyczke nie zaszkodzi.
Co wiecej miganie kontrolki ma na celu okreslona komunikacje z uzytkownikiem. Liczysz ilosc dlugich i krotkich mrugniec i porownujesz z tabela od Mazdy. Wtedy mozesz dokladnie zlokalizowac co nie dziala albo co sie odpielo. Jak odgrzebie te tabele to dokleje.
Jednak mimo wszystko z tym mruganiem wewnatrz bedziesz musial wszczac glebsze sledztwo...
O, znalazlem: http://m.rx8club.com/show...4676&styleid=22
Kod np. B18 oznacza jeden blysk, pauze, osiem blyskow. RX8 powtarza taka kombinacje kilka razy, po czym kontrolka swieci ciagle.
Ostatnio zmieniony przez Bielau 2014-10-14, 19:44, w całości zmieniany 1 raz