TMsk przepraszam, źle się wyraziłem
teraz poprawka:
silnik trzyma się znakomicie jak na swój przebieg jednoznacznie wskazując na to iż silniki wankla jednak potrafią wytrzymać znaczne przebiegi bez ingerencji "Rotary Majstra"
szukuje się mała kosmetyka Idelanie nie jest, no ale cóż spray to nie pistoler. Do tego jakiś kiepski lakier mi sprzedali, który pomimo 5minut potrząsania dalej robił mleko nawet przy cienkich warstwach. No ale koniec konców jest OK (jak na spray)
Na chwilę obecna wstrzymałem się jeszcze przed malowaniem tych długich listew środkowego tunelu. Są 2opcje - w kolor red albo jakaś folia typu brushed aluminium.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
ciekawe, ciekawe
W mojej było czarne szczotkowane alu na listwach, wstawiałem foto w temacie.
Zrobiłem tak, ponieważ miałem przeświadczenie, że po polakierowaniu te listwy obiją się od zapinania pasów chociażby.
mały detal a cieszy
co do szprejów to ja z doświadczenia powiem że wybieram z firmy Motip, dobre i cena też nie duża
co do listew to ja bym poradził zrobić jak Biszkopt radzi, lakier łatwo poobijać od pasów a folia jest trwalsza na takie rzeczy
Bielau
jak zacząłem matowić to to sreberko zeszło, tak że domyślam się że mazda pryskała tylko farbą.
Ja żeby było profi malowałem standardowo jak przy tradycyjnym malowaniu, z tą różnica że podkład na plastik no i później to już czerwona baza i lakier bezbarwny.
Tak że musi się trzymać, aczkolwiek bezbarwny lakier 25zl puszka ale według mnie coś z nim nie halo.
Baze dobrali mi ok, ale kurcze słabo kryła, wiec strasznie dużo mi poszło, bo musiałem kilka razy malować.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX