c3zar
Auto: Może RX-8
Doczy: 14 Lis 2014 Skd: Białystok
Wysany: 2014-11-17, 14:07 Zakup RX-8 porady
Witam wszystkich,
Przymierzam się do zakupu RX-8 i w sumie mam dylemat co do silnika WANKLA i co do decyzji zakupu. Tzn. czy szukać egzemplarza, który ma niby sprawny silnik i kompresja jest na poziomie 7, czy może jednak znaleźć coś co ma już silnik bubel i wszczepić po prostu nowy?
Budżet który chciałbym przeznaczyć na zakup to 20 - 25 tyś, miało to by być moje drugie auto na sporadyczne wypady przewiduję przebieg roczny 5-10 tyś, chociaż pewnie jakby się naprawdę spodobało było by tych km więcej .
Co możecie doradzić na co zwracać szczególną uwagę?
Podoba mi się Mazda klubowicza 1bizkit cena może wychodzi poza moje chęci zostawienia 20-25tyś ale dobra kompresja myślę, że przy tylu kilometrach ile chcę zrobić to by jeszcze silnik trochę wytrzymał jedyny minus, że ta cena i bez tych fajnych felg a szkoda .
Pozdrawiam wszystkich, którzy przeczytali, chcieli przeczytać i chcą jakoś pomóc , jc autko miało by trafić do Białegostoku.
A może wy macie jakieś już sprawdzone autka, którymi warto się zainteresować? Planowany zakup do końca roku lub na wiosnę - czekam tak szczerze tylko na duży przelew od kontrahenta