Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: boletz
2014-11-24, 12:11
AUX
Autor Wiadomo¶ć
Junior111

Auto: RX8
Doł±czył: 30 Sie 2014
Sk±d: KrakĂłw
Wysłany: 2014-11-18, 22:11   AUX

Witam
Mam pytanie odnośnie tego. Poza tym że trzeba zastosować dobry kabel żeby nie było zakłóceń, to mógłby mi ktoś powiedzieć jak to później działa? Jak się przełącza radio na ten tryb z jacka? Jak z radiem i płytami, normalnie działa?

krzysiek1985 

Doł±czył: 26 Kwi 2014
Sk±d: WĹ‚oszczowa
Wysłany: 2014-11-18, 23:24   

Wrzucasz płytę z nagraną ciszą powiedzmy jako cd1 i jak chcesz puszczać dźwięk z jacka to przełączasz na cd1, a jak chcesz odtwarzać z płyt to dajesz kolejne cd2,3,4,5,6. Oczywiście cisza nie musi być w cd1, to tylko przykład. Warunkiem jest oczywiście sprawny napęd cd. Jak włączysz płytę cd z nagranym dźwiękiem i jednocześnie włączysz coś na przez kabel to dźwięki będą się nakładały, musi być cisza na płycie.

Junior111

Doł±czył: 30 Sie 2014
Sk±d: KrakĂłw
Wysłany: 2014-11-18, 23:57   

Czyli w przypadku braku zmieniarki to zaczyna tracic sens ?

krzysiek1985 

Doł±czył: 26 Kwi 2014
Sk±d: WĹ‚oszczowa
Wysłany: 2014-11-19, 22:46   

Pisałem oczywiście o fabrycznym radiu w którym masz zmieniarkę na 6 płyt, nie o zewnętrznej zmieniarce żeby nie było nieporozumień. Jeżeli nie masz działającego napędu CD w radiu to AUX nie będzie Ci działać, aby działało napęd musi wykryć płytę i ją wystartować. W przeciwnym wypadku pokaże NO CD-ROM, lub coś w tym stylu i nie puści dźwięku. Ale radio z działającym napędem to koszt ok 100zł więc nie ma tragedii, jednak nie wiadomo ile się nim nacieszysz bo podobno lubią padać. Zawsze możesz Yatura lub coś podobnego podłączyć w miejsce zmieniarki.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu