Witam,
w koĹcu zdecydowaĹem siÄ przedstawiÄ mojÄ RX 8 MoĹźe nie jest idealna, ale moja- i to najwaĹźniejsze!
Auto sprowadzone ze StanĂłw, rok produkcji 2005 (pierwsza rejestracja 2006). SamochĂłd sprawia mi radoĹÄ od ponad dwĂłch lat. Jest to model High Power. Wersja wyposaĹźenia jest caĹkiem bogata:
-szyberdach
-skĂłrzana czarna tapicerka
-elektrycznie regulowany fotel kierowcy
-podgrzewane fotele przednie
-tempomat
-ksenony
-audio Bose i tym podobne
W ciÄ gu tych dwĂłch lat zmieniĹem parÄ rzeczy:
-wymiana ukĹadu zapĹonowego
-zaĹoĹźenie catback Toyosports
-wymiana lamp amerykaĹskich na europejskie
-skrzela oraz trĂłjkÄ t w przedni zderzak
-tylne tarcze hamulcowe TurboGroove + klocki RedStuff
-amortyzatory gazowe Kayaba
-lekkie kolo zamachowe MazdaSpeed
oraz kilka innych mniej ciekawych
Rex caĹy czas jeĹşdzi i nabija kilometrĂłw. Aktualnie mam przejechane ok 109 tys. Od poczÄ tku silnik nie sprawia mi problemĂłw i mimo przebiegu dalej "pali na dotyk" jak moĹźna wyczytaÄ w wielu ogĹoszeniach na otomoto
W planach ewentualnych jest zaĹoĹźenie spoilera, ktĂłry leĹźy i kurzy siÄ w garaĹźu. ByÄ moĹźe wymieniÄ teĹź poduszki silnika i kupiÄ jakieĹ fajne felgi, ale to na pewno nie w tym roku
Pozdro
ChciaĹem wstawiÄ zdjecia bezpoĹrednio na forum, ale nie chciaĹo ich wyswietlaÄ zdj1 zdj2 zdj3 zdj4
MiaĹem okazjÄ oglÄ daÄ na Ĺźywo bardzo fajny wĂłz i wĹaĹciciel z odpowiednim podejĹciem dziaĹaj i leÄ z tematem, wrzuciĹeĹ juz zamach? Jak wraĹźenia?
Dexell- najszybszy goĹÄ b, jakiego znalazĹem leci do Cb z Wynagrodzeniem:p
Mike- kolo wpadĹo, ale auto odebraĹem dopiero wczoraj, wiec na razie ciÄĹźko mi ocenic. Na pewno jest inaczej no i lepiej siÄ wkreca na obroty, trzeba przyznaÄ z tym, Ĺźe mam wraĹźenie, Ĺźe trochÄ wolniej idzie na wysokich obrotach, ale moĹźe tylko mi siÄ tak wydaje, bo trochÄ Ĺlisko wczoraj byĹo jak testowalem :p
Dzisiaj spotkaĹa mnie taka sytuacja, Ĺźe z jednej strony odpadĹa mi osĹona katalizatora i zwisa, szorujac po ziemi prowizorycznie jÄ zaczepilem, ale wiem, Ĺźe dĹugo nie wytrzyma. Teraz pytanie co lepiej zrobiÄ? Kilka propozycji :
-urwaÄ caĹÄ osĹonÄ
-kupiÄ uĹźywany katalizator na alledrogo
-wrzuciÄ dekat toyosports - jak wtedy z sondami?
Pozdro
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-05-25, 22:13
jak ja urwiesz to siÄ nic nie stanie
JeĹźeli masz najnowszy soft to moĹźe tak czy siak bĹÄ d wyrzucaÄ .. ale trzecia opcja i tak najzdrowsza dla wozu
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-05-25, 22:34
na stanie nie mam ... moĹźna sprowadziÄ toyo .. ewentualnie ma uĹźywany katalizator wolf racing jeĹźeli zaleĹźy ci na ekologii albo oryginalny w bdb stanie po 30 tyĹ. km.
Jak bÄdziesz zaintereowany to pisz na maila
tomek@rotaryengines.pl
Eeee... Jak zdejmiemy osĹonÄ kata to siÄ nic nie stanie ? Ĺmiem wÄ tpiÄ;) Chyba nie jest tam dla picu.
Ja bym poĹźaru auta nie ryzykowaĹ dla modyfikacji, ktĂłra nic nie daje