Witam
Zastanawiam siÄ nad wydechem z tej firmy,opinie majÄ jak najbardziej celujÄ ce
ByĹem tam i zaproponowali wykonanie wydechu zostawiajÄ c oryginalny kat.GwarantujÄ zmianÄ brzmienia i bezproblemowÄ rejestracjÄ bo produkt mieĹci siÄ w normach dB.
Cena ,no to jak zwykle problem bo wysoka okoĹo 2500- 2800 pln.
Co koledzy o tym myĹlÄ ?
Drogo trochÄ, za tÄ cenÄ masz toyosport z kolektorem, mnie kompletny toyosport z przesyĹkÄ z Anglii wyszedĹ 2900 z groszem, negocjuj cenÄ, albo zamawiaj toyosport
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-01-02, 12:24
toyo jest bez katalizatora ... dĹşwiÄk nawet fajny..
OczywiĹcie zaleĹźy co kto lubi .. jest gĹoĹny i ostry. Fani miÄkkiego, basowego i dyskretnego pomruku nie bÄdÄ zadowoleni
W zasadzie w RX8 po wywaleniu kata ciÄĹźko o dyskrecje
ZnalazĹem gdzieĹ na YouTube filmik z zlotu w Japonii i byĹ kawaĹek z dĹşwiÄkami róşnych wydechĂłw.Wiadomo ze nagranie nie odzwierciedla rzeczywistego brzmienia ale byĹ jeden ktĂłry miaĹ fajny lekko basowy dĹşwiÄk.Wiadomo Ĺźe nie Ĺatwo uzyskaÄ w takim silniku efekt ciÄĹźkiego basu rodem z choppera ale moĹźna coĹ przybliĹźonego ogarnÄ Ä.
W MG-M robili juĹź jednego RX-a ale nie znaleĹşli filmiku z nagraniem i nie wiem jak to wyszĹo.Podobno mierzyli poziom haĹasu i byĹo ok ,tak Ĺźe nikt siÄ nie przyczepi przy rejestracji czy na drodze.
Kwestia wydania okoĹo 3k pln zawsze stawia nas przed dylematem co kupiÄ Ĺźeby byĹo ok.
Wstrzymaj siÄ kupnem wydechu.
Zrobimy kiedyĹ spota na wiosne. KaĹźdy ma inny wydech, wiÄc na Ĺźywo moĹźna posĹuchaÄ jak kaĹźdy mruczy i dobraÄ ten ktĂłry bardziej wpadnie w ucho.
Wstrzymaj siÄ kupnem wydechu.
Zrobimy kiedyĹ spota na wiosne. KaĹźdy ma inny wydech, wiÄc na Ĺźywo moĹźna posĹuchaÄ jak kaĹźdy mruczy i dobraÄ ten ktĂłry bardziej wpadnie w ucho.
To nie taka prosta sprawa do wiosny kasa wyparuje i co wtedy
Badam rynek i moĹźliwoĹci zobaczymy co bÄdzie fajne .
Przelot zawsze drze ryja strasznie, jeĹli chcesz bardziej basowy pomruk, to zostaw kata i zaĹóş tylko jakiĹ koĹcowy, poszukaj tematu z mojÄ byĹÄ rx8, na ostatnich stronach masz kilka filmikĂłw i dĹşwiÄk na nich jest zbliĹźony do tego jak brzmi rx8 z przelotowym kompletnym wydechem toyosport w rzeczywistoĹci,mi osobiĹcie siÄ bardzo podoba chyba Ĺźe robisz duĹźe trasy to wtedy jest uciÄ Ĺźliwy, ale do samochodu na weekendowe przejaĹźdĹźki i do terroryzowania sÄ siadĂłw idealny
powiem tak ,jest siÄ nad czym zastanawiaÄ toyosport daje radÄ i nawet nie Ĺşle to brzmi.MyĹlÄ Ĺźe jest to kompromis pomiÄdzy cenÄ a jakoĹciÄ brzmienia nad ktĂłrym warto pomyĹleÄ.