Nagle i nie przewidywanie zaczęła wydawać z siebie takie odgłosy, wina raczej nie skrzyni bo po wyjęciu docisku i tarczy sprzęgła dźwięk został.
edit: po rozmowie tel. z Gronkiem potwierdziły się moje obawy o panewki ;<
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomóg³: 38 razy Do³±czy³: 30 Lis 2011 Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-02-09, 08:20
Z tego co mówiłeś przez telefon to faktycznie dziwne ze tak nagle to się stało .... Objawy ewidetnie panewkowe lub wieńcowe .. Tam najzwyczajniej nie ma co innego łomotać w ten sposób
Zawór ssv to to nie jest bo dotykałem dźwigienkę, Mazda była odstawiona u mechanika czekając na wymianę sprzęgła. I kiedy ją odpaliłem po chwili krrrrr i już taki klekot został ;<<<
może w tym tygodniu uda się rozebrać silnik, to na pewno się pochwale co się zepsuło
(btw. ja bym nawet komuś jeszcze dopłacił jak by mi zrobił swapa na tdi ;D)
Panie Gronek z braku nasadki 54mm, dzisiaj wyjęty silnik niestety po rozebraniu puszki filtru oleju dość dużo opiłków w misce też wiec pewnie silnik kaput z ciekawości będziemy go rozbierać dalej ;D
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach