Siemka jestem tu nowy. Mam do was pytanko mianowicie czy czymĹ siÄ róşni panel sterowania od anglika w Mazdzie RX8 ? Posiadam Mazde RX8 rocznik 2006 wersja USA i niestety mĂłj panel sterowania ma problemy z wĹÄ czeniem ogrzewania. Czyli jeĹźeli np chce wĹÄ czyÄ ogrzewanie to leci przez chwile zimno i np po 10-15 minutach dopiero ciepĹo i jest to wina wĹaĹnie panela sterowania.
ChciaĹbym siÄ dowiedzieÄ czy taki panel od anglika czymĹ siÄ róşni i czy nie bÄdzie jakiĹ komplikacji przy jego wymianie.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-02-22, 20:08
Nie róşni siÄ .. róşnice sÄ miÄdzy EU i USDM ale EU i UK sÄ takie same .. No i oczywiĹcie róşni siÄ manualna klima od klimatronoka... niby oczywiste ale lepiej to zaznaczyÄ
jeĹli ogarniasz angielski to mogÄ Ci podesĹaÄ link na forum usa, gdzie problem nawiewi i pokrÄteĹ jest doĹÄ czÄsty w usdm. Trzeba bodajĹźe przylutowaÄ lub odĹwieĹźyÄ luty na ktĂłrymĹ pokrÄtle.
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX