Witam podczas malej zabawy rexem zrobilem moze 4 kolka auto zgaslo ale odpalilem i wszystko bylo dobrze i i nadal jest oprocz chmury bialego gestego dymu dymu. cisnienie oleju w normie temperatura silnika w normie. I strasznie smierdzi ten dym olejem = mazda pali olej. Panowie co tam jest do wymiany uszczelniacze czy oil rigi? moc wszystko jest obroty lekko nizsze. Ps. Chcialbym nakrecic wam filmik abyscie mogli zdiagnowacac ale odpale na zimnym a nie mozna jej teraz ruszac bo sie silnik moze przytrzec i sÄk w tym ze nie zgasze jej na zimnym bo zaleje swiece I z filmiku dupa. Ale korci mnie zeby zobaczyc jak sie zachowuje na zimnym silniku...
_________________ Proste sÄ dla szybkich samochodĂłw. ZakrÄty – dla szybkich kierowcĂłw`.
ZmierzyÄ komprechÄ jak zawsze na poczÄ tku... co jest do wymiany to wychodzi po rozebraniu silnika i weryfikacji czÄĹci
zebym mial przyrzad to juz bym to sprawdzil. no wlasnie porozbierac i dopiero zdiagnozowac. Ale bede to robil sam bo silnik trudny nie jest tylko weryfikacja czesci... no do Ciebie nie przyjade niestety laweta itp... a nie mam zamiaru wydawac po 17 tys pln na nowy motor. Ew. Sprzedam w stanie jakim jest Jak narazie ona tylko kopci czyli olej dostaje sie do komory spalania i poszlo uszczelnienie... taka jast moja pierwsza diagnoza. Pzdr
_________________ Proste sÄ dla szybkich samochodĂłw. ZakrÄty – dla szybkich kierowcĂłw`.
Szajba, ZwykĹym manometrem zmierzysz ..
Silnik moĹźe i nie trudny Z resztÄ Ĺźaden nie jest trudny jak siÄ wie
podaje link mam to samo od minuty 3:42 silnik pracuje tak jak zawsze tylko ten dym. No i ja oczywiscie nie jezdze i nie odpalam maxymalnie 30 sekund moj rex pracowal i wylaczylem silnik. Sprawdzilem zimny/ cieply odpala bez problemu.
link: https://m.youtube.com/watch?v=PdIGJbUJdv0
A moĹźe poprostu poszĹo duĹźo oleju w dolot i teraz dopala... zajrzyj w filtr powietrza i ĹÄ cznik elastyczny przed przepustnicÄ .
plaszcz wodny napewno jest ok. Tez myslalem ze to to ale plyn jest a spaliny smierdzialy wczoraj olejem max a dzisiaj benzyna tak jak po zalaniu. Autko chodzi plynnie. A jezeli woda dostaje sie do ukladu spalania nastepuje przycieranie a w pozniejszym terminie rdzewienie i kazde odpalenie sie rowna wiadomo czemu. To co teraz napisales jutro po pracy zerkne bo to moze byc to bo podczas driftu sie to stalo i zgasla i normalnie zapalila i bylo dalej ok oprocz tego dymu. Czyli filtr i przepustnica powinny byc w oleju? Jezeli tak jest to dopalic resztki tak i powinno byc ok?
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-03-02, 23:11
Szajba, masz katalizator ??? JeĹźeli tam gdzie pisaĹem jest olej to teĹź nie zbyt zdrowo ... tak czy siak postaraj siÄ komprechÄ pomierzyÄ i waĹźne ..... przy jakich obrotach jest pomiar ... wtedy bÄdziemy dochodziÄ czy juĹź wykonasz swĂłj pierwszy zabieg na wanklu czy jeszcze kilka opon zabijesz
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-03-04, 14:18
Wymyj, wyczyĹÄ i pojeĹşdzij .. Jak dalej bÄdzie to samo to zastanawiaj siÄ nad zaglÄ daniem do Ĺrodka silnika .... Kompre mierzyĹeĹ w koĹcu ???.
Wymyj, wyczyĹÄ i pojeĹşdzij .. Jak dalej bÄdzie to samo to zastanawiaj siÄ nad zaglÄ daniem do Ĺrodka silnika .... Kompre mierzyĹeĹ w koĹcu ???.
no to jest podstawa ktorej nie mam czasu zrobic ani manometru rowniez nie mam. Ale wyczyszcze odpale i zobaczymy co bedzie i tak prawdopodobnie ten silnik wyleci spod maski i bedzie na sprzedaz z osprzetem.
Witam , mi sie tak wydarzyĹo tyle ze na autostradzie nie wiem czy dobrze zrobilem gdyĹź podczas jazdy wybil tys km i dolalem 1l dexylii , oczywiĹcie poczekalem lecz nie za dlugo , ruszylem dalej w trasÄ i po jakiĹ 5 min patrzÄ w lusterko tylne a za mnÄ mgla , lecz momentalnie przestalo zakoĹczyĹem trasÄ i jak narazie nie dymi , co zrobilem nie tak?