Dzięki za filmik Kali.
Podobają mi się zarówno liczby jakie wyszły jak i odczucia z jazdy na tym setupie.
Docelowo ma być trochę więcej ok 350hp, bardziej chodzi o to by turbina dmuchała do końca stałą wartość nie dużo większą.
Nie wiem po co Kajaku porównujesz oba projekty skoro tamten nie jeździ to raz a dwa wiadomo jaki motor jest bardziej rozwojowy , to tyle co do twojego wylanego potu i zestawienia dwóch motorowni.
Przy takiej mocy jaka jest obecnie można by przypuszczać że bedąca w niezłej kondycji skrzynia z osemki dała by radę trochę pożyć. Jeździłem z tą mocą na takiej skrzyni i auto jeździło jak elektryczne. Zero turbodziury, na dwójce toczysz się po mieście wciskasz gaz chwila i już mieli i odcina bieg w górę i chwila i znów odcina i znów bieg w górę i tak do 6-ciu taka króciutka . Żeby była mocniejsza to jest idealna pod wankla z turbo.
A to skrzynia z mx5. Rzęziła przy redukcji i ją zmieniliśmy.
Taka moc 300hp jest dla osemki w ram raz. Powinny tak wychodzić w serii.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-03-13, 23:18
qrde setup idealny na dailydrive ... moce mocą ale tutaj pięknie się rozkłada ... dla mnie bomba.
Tak BTW to ma fajny dźwięk... nie drze ryja z przekazem "zabiję was i zgwałcę wasze matki!!!!" Robi swoje po cichu z męskim piardnięciem przed odciną i rasowym sykiem z blowjoba podoba sie mnie, że jest ustawiona bezpiecznie i powtarzalnie
zdu36, Tak się składa, że Ja z Kojotem rozpoczynaliśmy ten projekt. Tak się składa, że wiem jakie były założenia tego projektu i tak się składa, że jeździłem tym autem i tak się składa, że ten projekt w tym stadium vs renesis turbo moim zdaniem przegrywa. I nie jest to żadne jeżdżenie i nie jest to rzaden hejt. Poprostu jest wiele osób, które chcą uturbić rx8 i stoją przed wyborem rew vs MSP + T. Ten zapis był po prostu moim luźnym spostrzeżeniem i reakcją na wykres. Tak czy siak uważam, że chcąc mieć rx8 turbo rew to jedyna droga aczkolwiek nie, żeby mieć 300koni. Wiem ile pracy mojej kojota kaliego i innych poszło w to auto wiem ile wyrzeczeń kosztował cały projekt siska i nie można tego nie doceniać. Auto samo w sobie jest super i mega mnie cieszy, że takie projekty u nas są. Super, że kupiłeś auto i super, że masz zamiar kontynuować prace! 3mam kciuki za kreski bardziej proporcjonalne do całego potu jaki się przelał przy budowie tego auta.
Mam nadzieję, że teraz mniej więcej zrozumiesz co miałem na myśli.
KajaK, chyba nie sądzisz, że kupiłbym taki projekt bez zapoznania się dokładnie z jego historią. Przegadałem z Siskiem i Kalim parę ładnych godzin zanim się nań zdecydowałem. Jak dla mnie 13b-rew kładzie na łopatki renesisa pod każdym względem. Kreski dla mnie mają marginalne znaczenie, oczywiście będę dążył do 400+, ale jak wyjdzie 399 to naprawdę nie uznam tego za porażkę.