Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-03-15, 10:24
KajaK napisał/a:
Mike, Nie da się poprawić fabryki :] Silniki składamy z używanych cylindrów i tłoków także to już sprawia, że są plecy w stosunku do fabryki.
dokładnie.... widzieliście wyniki waszych aut. Jeżeli tam jest fabryczny silnik to mamy obraz ile spierdziela koni... nie wiem jaka hamownia, wykres poszarpany i wogóle nie podobny do któregokolwiek wankla.
W moim aucie nie walczymy o rekord Polski w mocy tylko testujemy drobne mody, które na przyszłość przydadzą się i wam. Tutaj mamy potwierdzony, że jak w każdym aucie sonda lambda koryguje mieszanke io nawet 25% ... przy portingu kiedy silnik dostał więcej powietrza to przepływomierz dolał paliwka jak trzeba tylko sonda kastrowała wóz dążąc do zadanego składu spalin. Po odpięciu auto chodzi na niekorygowanym programie i czuć różnicę. o O niepodgrzanym powietrzu w przepustnicy nie muszę się chyba wywodzić.
Ten silnik jest specjalnie złożony bez szlifów i nowe są praktycznie apexy główne, kilka sprężynek i płaszcz wodny. Kompresja po portingu 6,5
Wszystko po to żeby sprawdzić w realu co dają jakie zabiegi. Żeby nie było potem srania że ma ktoś 300 koni po zmianie tłumika itd.
Złota zasada.... KRESKI ALBO SIĘ NIE WYDARZYŁO !!!
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-03-15, 10:53
MATi, dojdziemy i do tego.. narazie trzeba na chrupku testować. O ile wiem kompra spada przy portingu... Najfajniej było jak mierzyłem i nie podpiołem OBD. Wyszło 5,5 tylko sie okazało że aku padło i 160 obrotów......hehe i odpalał jebaniutki
Wysłany: 2014-03-15, 16:30
Mój kochany kajaczku zanim znowu postarasz się mi dosrać to poczytaj te książki z Japan albo chociaż pogrzeb troszkę w informacjach tudzież skonsultuj się z osobami które to potwierdziły w PL ...
http://www.nopistons.com/...pression-76229/
Nie mam w zwyczaju pisać farmazonów, których nie sprawdziłem..... pomyliłeś warsztaty ...
Wysłany: 2014-03-16, 08:50
Przed portem było 7.2 coś tych okolicach. Wrócę do chaty to Ci podeślę pare linków. Z resztą nawet na racing beat masz napisane. I umówmy sie, że w moim wozie nie muszę nic usprawiedliwiać .... jest po to żeby sprawdzać rożnice, efekty opisuje tutaj. Piec ma tylko wymienione czołowe apexy bez szlifów wiec co tu usprawiedliwiać ? Może tylko to, że da sie ożywić ten silnik w normalnych pieniadzach. Ato pali elegancko nawet na slabym aku. Mam 800 metrów do sklepu, gasze zimny, odpalam but but but. Nic sie nie dzieje. Nie jest to rajdówka ale jak widzisz jednak coś tam potrafi.