"HeloĹ end Ĺelkom" jak mawiali staroĹźytni TopGear'zanie
Moje Kochane MaleĹstwo niczym szczegĂłlnym siÄ nie wyróşnia;
-prawie dwie 0.7 pojemnoĹci ;p 231KM
-wspomaganie, elektryka, klima, ksenony...
-skĂłra (+kajdanki, pejczyk)
-nagĹoĹnienie Bose (+2 subwoofery Borla) :D
-tjuningowe dywaniki (Ĺwagier pana Henia poleciĹ)
...
...od kiedy pamiÄtam podobaĹy mi siÄ RX-7 (po '93)...
...ale zawziÄ Ĺem siÄ na RX-8 jak tylko po raz pierwszy jÄ zobaczyĹem w NFSU. ByĹo to ponad 10 lat temu i od tamtego czasu ĹźyĹem marzeniem...
Kilka lat temu wylÄ dowaĹem w Szkocji i marzenie zmieniĹo status na "juĹź-niedĹugo-kupiÄ"
No i kilka miesiÄcy temu okolicznoĹci mnie "zmusiĹy"...
PlanowaĹem czerwono-czarnÄ z Navi i szyberdachem ale gĹĂłwne zaĹoĹźenia - wyprodukowana w drugiej poĹowie 2008 i przebieg max okoĹo 50tys km. za rozsÄ dnÄ cenÄ - udaĹo mi siÄ znaleĹşÄ w mojej Marysi :* (aczkolwiek nie chciaĹem niebieskiej z jasnÄ skĂłrÄ ) ...kolejna ironia losu ale KOCHAM TEN WĂZ!
PĂłki co bardzo Ĺadnie siÄ spisuje, pali zimna bez problemu (na ciepĹo jeszcze chÄtniej),
-wymieniony akumulator (poprzedni po 2 tygodniach ledwie krÄciĹ)
-nowe cewki, kable, Ĺwiece...
-jeszcze tylko nowe oponki (przednie sÄ starsze niĹź samo autko a tylne to tandeta marki "poĹźalsiÄboĹźe") ale nie mogÄ siÄ zdecydowaÄ...
Mam kilka pomysĹĂłw upiÄkszajÄ co-usprawniajÄ cych ale to w przyszĹoĹci...
DziÄkowaÄ, dziÄkowaÄ
Niestety niewiele wiem o historii tego autka (pod spĂłd nie bardzo mam kiedy zajrzeÄ)
Zawieszenie: amory seryjne a sprÄĹźyny nie wiem (nie mogĹem metki znaleĹşÄ)...
Wydech: "Borla", koĹcĂłwki ledwo siÄ w zderzaku mieszczÄ A i brzmi to zdecydowanie gĹÄbiej i gĹoĹniej niĹź seryjny wiÄc pewnie catback i moĹźe jakiĹ rezonator
Nie bardzo mam jak "pod kieckÄ" Jej zajrzeÄ ale do koĹca marca powinienem ogarnÄ Ä...
pzdr
_________________ "If We Don't Have Our Dreams What Do We Have?"
fajna, swego czasu lubowaĹem sie w niebieskich autach, ale po 3cim to mi sie juĹź troche znudziĹ.
Co do wnÄtrza to 80% aut w jasnych skĂłrach wyglÄ da zacnie i tutaj jest tak samo
No i fajne dywaniki
ps.Koszt RoadTax-u sporo
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Wiosna idzie wiÄc przydaĹoby siÄ trochÄ tu "odkurzyÄ".
Do tej pory niewiele przy aucie zrobione:
Wymieniony filtr powietrza na PiperCross - i tu wyszedĹ jakiĹ problem bo przerywa / odcina zapĹon na wysokich 7-8.5k gdy gaz jest wciĹniÄty na 80-90%. ZakĹadam, Ĺźe to pompa paliwa albo wtryski. Mam nadziejÄ, Ĺźe "diagnostyka" coĹ wykaĹźe.
Przekroczone 60 tys km - Marysia jest juĹź dorosĹa?
Teraz to co niedĹugo bÄdzie zrobione:
Gwint MazdaSpeed - na dzieĹ dzisiejszy wciÄ Ĺź w drodze... Jeszcze raz: DziÄki GRONEK
PozakĹadam jak tylko bÄdÄ w stanie.
Hamulce - mam juĹź oplot WezMoto. Tarcze i klocki lepsze niĹź seria. Zapewne EBC TurboGroove + RedStuff albo coĹ w tym guĹcie (duĹźo zaleĹźy od cen).
SprzÄgĹo pewnie tez wymieniÄ dla spokoju ducha (seria Exedy albo BluePrint). ĹoĹźysko juĹź gĹoĹno pracuje i nie czuÄ spalenizny gdy zdarzy mi siÄ przytrzymaÄ na pĂłĹsprzÄgle
Dystanse pod kĂłĹka bo felga zostanie seryjna. Waham siÄ miÄdzy 15 a 20mm Ĺźeby mi nic nie tarĹo bez modyfikowania bĹotnikĂłw ;p
MoĹźe teĹź tuleje poliuretanowe od StrongFlexa jak finanse pozwolÄ .
No i trochÄ "duperelkowej" kosmetyki: przyciemnione szyby, trochÄ chromowanej biĹźuterii dla blichtru, trochÄ lakierniczego odĹwieĹźenia - gĹĂłwnie felgi i zaciski...
...chyba tyle na razie...
Pzdr
Kintas
"Nowy" odremontowany. Dostarczony przez ApexRotary.
Street Porting i 2 lata gwarancji na piĹmie
PĂłki co wszystko hula jak ta lala... nawet spalanie mi zeszĹo na okoĹo 12l.
TrochÄ mnie to kosztowaĹo ale autko wciÄ Ĺź jest jeszcze na gwarancji wiÄc kilka setek bÄdzie zwrotu