- zegar mówi np. ile powietrza zostało w butli
- nie, nie będzie skakał
Od dłuższego czasu zastanawiałem się czy da się technicznie włożyć zawias pneumatyczny tak jak w Citroenie?
To jest dla mnie idealne rozwiązanie - lubię rozwiązania uniwersalne : ) – podoba mi się gleba, ale na tym nie da się jeździć – będę chciał wejść takie rozwiązanie – tylko czy trzyma na zakrętach tak jak fabryczny Bilstein B6 z Anni. ? – nie ważne do zdjęcia gleba a do jazdy wóz drabiniasty . Lubie jeździć nawet za cenę wyglądu.
cysio102, poszperaj w necie, elementy z których jest złożony air ride nie pozwala na to żeby prowadzenie samochodu na takim zawiasie było tak stabilne jak w przypadku gwintu, ba nawet serii, ja nie jestem zwolennikiem takiej modyfikacji, bo to kalectwo dla wozu który jest przeznaczony do szybkiej jazdy, fajny efekt wow na parkingach i zlotach, trochę gorzej przy agresywnej jedzie.
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomógł: 15 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Skąd: Strzyżów / Miłocin
Wysłany: 2015-03-16, 17:13
Mike napisał/a:
cysio102, poszperaj w necie, elementy z których jest złożony air ride nie pozwala na to żeby prowadzenie samochodu na takim zawiasie było tak stabilne jak w przypadku gwintu, ba nawet serii, ja nie jestem zwolennikiem takiej modyfikacji, bo to kalectwo dla wozu który jest przeznaczony do szybkiej jazdy, fajny efekt wow na parkingach i zlotach, trochę gorzej przy agresywnej jedzie.
zgadzam się w 100 %
Dlatego u mnie air ride będzie uzupełnieniem zawieszenia gwintowanego. Pomarańczka ma jeździć jak przecinak, ale ma też wyglądać.
_________________ -= śpieszmy się poznawać nowych użytkowników RX-8, tak szybko odchodzą ... =-