Auto: Mazda Rx-8
Wysłany: 2015-03-05, 13:38
Piksel, Można powiedzieć ze była brana od prywatnego ale stała u jego kupna w komisie umowa była podpisywania bezpośrednio z właścicielem. A no 40 min jazdy do siebie 😆Gronek, właśnie nad tym myślałem jak tylko zmienię olej i klocki to poszukam czegoś fajnego co troszkę zglebuje mi Madzia 😎
Wysłany: 2015-03-05, 13:41
Retro, nie orientuje się czy coś tam powinno być strzelec Ci dokładniejsza fotkę i pokaże Gronek, a co do wydechu właściciel powiadal ze dał za niego 1200 euro nie wiem czy to prawda czy taki żarcik 😊
Przyznam, że czarna rx prezentują się super, tylko trudno taki kolorek utrzymać w czystości
Gleba kolego gleba aż się prosi
tutaj masz rozpiske springów http://www.rxklub.pl/rxfo...p?p=38447#38447
Dawid napisał/a:
Wolałem napisać czego nie ma szybciej :D
oprócz tego co wymieniłeś z reguły nie mają szyberdachu, podświetlanych lusterek bocznych, przyciemnianego lusterka wewnętrznego
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Wysłany: 2015-03-05, 17:07
TMsk, Dzieki za info co do springów , a podświetlanie i lusterko posiadam ;p
_________________ Tirexowiec ; ]
Piksel
Auto: rx8 HP
Wysłany: 2015-03-05, 22:38
Dawid napisał/a:
Piksel, Można powiedzieć ze była brana od prywatnego ale stała u jego kupna w komisie umowa była podpisywania bezpośrednio z właścicielem. A no 40 min jazdy do siebie
Tak też myślałem, że to ona tam stała.
A no blisko blisko kiedyś trza będzie jakiegoś spota zrobić
Wysłany: 2015-03-18, 21:34
Wojtex16, zrobiłeś tak w swoim rexie ? Ja mam już założony sportowy wydech czy wymontowanie kata sprawi że stanie się głośniejszy? I czy to napewno bezpieczne dla silnika? Pytam bo to mój pierwszy vankielxd i nie chciał bym niczego popsuć 😆
pomyśl sobie że jak masz kata to spaliny przelatują przez sitko które z czasem się zapycha jak się przytka to dusi silnik i to chyba raczej mało bezpieczne
a teraz pomyśl że jak to wywalisz kata to spaliny wylatują bez problemu, nie trzeba się martwić o to że silnik nie odpali "bo kata mi zapchało" i nic nie dusi silnika
ja w każdym aucie pierwsze co robię to wywalam katalizator
Bez katalizatora jest trochę głośniej ale nie dużo - wszak to nie tłumik. Większym minusem jest to, że czuć mocno benzynę i policja się może dojebać.
Jak wracam z trasy to słyszę czasami od ludzi, że śmierdzę benzyną
Minus jest taki, że za katalizatorem jest 2 sonda lambda i samo wyjęcie kata będzie powodować zapalenie się Check Engine z błędem odczytu z 2 lambdy. Mazda to zasąpi swoim domyślnym sterownikiem ale nie jest to dobre dla silnika. Dobrze jesto dorzucić albo jakiś sportowy katalizator ( nie strzela z wydechu niestety) lub konkretny, markowy zamiennik + podjechać do Kojota na ogarnięcie tego błędu.
Wysłany: 2015-03-18, 21:57
Jutro albo w weekend podjadę sobie na kanał i obczaj jak tam sprawa wygląda . Następne pytanie lepiej wybebeszyc i zostawić orginalna"obudowę " czy wspawac może strumiennice? A tak wgl czy kat od Mazdy jest coś wart ?