NajwyĹźszy czas pokazaÄ moje maleĹstwo. CiÄĹźko znaleĹÄ czas aby cokolwiek napisaÄ na forum ale niedziela to dzieĹ nudĂłw wiÄc jest chwila na opisanie mojej Madzi.
Model: Mazda RX-8
Rocznik: 2006
Miejsce Produkcji: Japan
Moc: 231HP
System Audio: Bose
Plany:
- Wywalenie kata na strumienice Toyosport.
- Zmiana Mapy
- Renowacja oryginalnych felg
- OdĹwieĹźenie lakieru
- Zakup nowych opon Yokohama Parada
- I pewnie kilka innych rzeczy ale do tego kiedyĹ dojdziemy
Kilka fotek:
Co do planĂłw to niektĂłre juĹź zrealizowane ale jak mĂłwiÄ piszÄ z opóźnieniem. Na tÄ chwilÄ czekam aĹź przyjedzie do mnie strumienica poniewaĹź katalizator jest bardziej zapchany niĹź pojemnik w moim odkurzaczu. Wywalony zostaĹ oryginalny dolot powietrza a jego miejsce wszedĹ K&N Typhoon.
Rzeczy ktĂłre mam juĹź za sobÄ :
- Pomalowanie zaciskĂłw hamulcowych na şóĹto
- Wymiana hamulcĂłw [komplet]
- Wymiana oleju i filtra oleju
- OdĹwieĹźenie lakieru, maska pomalowana na czarno, zostaĹa tylko klapa do lakierowania
- Wgranie nowej mapy do komputera
- Wymiana kompletnego zapĹonu [cewki, kable, Ĺwiece]
- Wymiana pĹynu chĹodniczego
- Wyczyszczenie specjalnym preparatem wyrĂłwnawczy [ikona czujnika przestaĹa ĹwieciÄ]
- Wymiana ĹÄ cznikĂłw stabilizatora
- Wymiana oleju w skrzyni i dyfrze
To na razie byĹoby na tyle. ChÄtnie usĹyszÄ za i przeciw.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez ShogunToyo 2015-03-29, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
Do tego na spokojnie dojdziemy.
Na tÄ Â chwilÄ czeka mnie zaĹoĹźenie strumienicy, wyczyszczenie rozrusznika, wymiana gum stabilizatora przĂłd i tyĹ, zniwelowanie pisku tarczy przy wolnej jeĹşdzie. TakĹźe podwozie czeka niech tylko przeysĹka dojdzie.
P.S. @Gronek, nie kolega. KtoĹ bardziej spokrewniony
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-03-30, 10:15
ShogunToyo, zobacz czy sÄ podkĹadki na klockach Zazwyczaj pisk jest spowodowany ich brakiem. Czasami nowe nie maja i trzeba je przeĹoĹźyÄ ze starych.
To nie to @Gronek. Na 100% obstawiam Ĺźe to tĹoczek. ByĹa kiedyĹ akcja serwisowa na to w RX8. Ale samemu idzie to zrobiÄ w 15 minut. Roboty tyle co z parujÄ cym kloszem z tyĹu. Ĺťadna filozofia.