Sorry, że nie opisałem zdjęć, ale nie miałem dzisiaj weny. Temat uzupełnię jak najszybciej się da Pod maskę wjeżdża uturbiony silnik BMW na aluminiowym bloku (170kg). Silnik jest już przygotowany, łapy są już pospawane, skrzynia 6 biegów z przełożeniem ostatniego biegu 0.86 na dwutarczowym sprzęgle.
http://www.youtube.com/watch?v=lnGsQu5q7nU
Ostatnio zmieniony przez g-rad 2012-07-10, 07:02, w całości zmieniany 1 raz
Przełożenie dyfra w maździe to 4.44, czyli stosunkowo "krótkie" do silnika, który ma odcinkę przy 7k rpm. Aby biegi nie były za krótkie trzeba nadrabiać skrzynią, albo wymienić dyfer.
samo fd w moście podobnież pasuje z s2000 , kia sportage i miaty/mx5 , o ile sportage ma jeszcze bardziej krótkie FD , to s2000 i niektóre wersje miaty maja je dłuższe
Auto: westfield i reynard Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2012-07-10, 15:22
przema72 napisał/a:
samo fd w moście podobnież pasuje z s2000 , kia sportage i miaty/mx5 , o ile sportage ma jeszcze bardziej krótkie FD , to s2000 i niektóre wersje miaty maja je dłuższe
coś słyszałem o tym, masz więcej info ?? ja chcę zmniejszyć maxa
_________________ SPRZEDAM: ZAMACHY,SPRZĘGŁA
KUPIĘ SILNIK N/A Z S5