Mazda RX-8
Produkcja: 2004
Silnik Wankla 1.3 192 KM
Przebieg: 91 tys
Autko zakupione miesiÄ c temu. I jak to po zakupie wymieniono olej, Ĺwiece itp. oraz profilaktycznie nowy akumulator :D Specjalnych modyfikacji nie planujÄ lecz tak co chwilkÄ coĹ wymieniÄ. Nie czekaÄ aĹź jakaĹ czÄĹÄ padnie i wtedy robiÄ lecz zmieniaÄ na nowsze po troszkÄ na bieĹźÄ co. Dlaczego RX? no cóş w padĹa w oko parÄ lat temu we WĹoszech. Wtedy wydawaĹa siÄ nie dostÄpna ale z czasem malutkie marzenie stawaĹo siÄ bardziej realne i siÄ speĹniĹo. Fakt, byĹo sporo wÄ tpliwoĹci odnoĹnie silnika. Ale przekonaĹo mnie, Ĺźe wĹaĹnie ta z WĹoch jeĹşdzi na gĂłrzystym terenie, ma 11 lat, przejechane ponad 142 tys a silnik nadal Ĺźywy. Czyli jednak moĹźe poĹźyÄ jak siÄ dba i pilnuje. Po zakupie sĹyszaĹem zĹe komentarze, Ĺźe Mateusz troszkÄ pojeĹşdzi i odda na zĹom jak silnik padnie. Ale te autko to kilkuletnie marzenie i postanowiĹem je speĹniÄ!!! Bo po co marzenia, ktĂłrych siÄ boimy?
Ostatnio zmieniony przez RobertoX-8 2015-04-13, 14:46, w całości zmieniany 2 razy
Auto: RX-7 FD, RX-8, 323, E36, Kadett C Coupe Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2014 Skąd: ĹĂłdĹş
Wysłany: 2015-04-12, 15:46
I bardzo dobrze. To super auta.
PokaĹź jakieĹ foto.
_________________ ZESTAWY NAPRAWCZE DO KOMPRESOROW EATON M62 i INNYCH
Groch
Auto: RX8 192
Wysłany: 2015-04-12, 21:16
Chyba kaĹźdy kto jeĹşdzi rexem miaĹ wĹasnie marzenie Ĺźeby go mieÄ , ja teĹź teĹź speĹniĹem , a silnik jak dbasz coĹ pojeĹşdzi , a jak padnie to swap albo nowy
...ano co racja to racja...
Jak ktoĹ kiedyĹ powiedziaĹ: "Gdy wyzbÄdziemy siÄ marzeĹ to cóş nam pozostanie?"...
Gratulacje i jak najwiÄcej frajdy
pzdr
_________________ "If We Don't Have Our Dreams What Do We Have?"
Formalnie F-ka jest teĹź moja, ale w praktyce od miesiÄ ca uĹźytkuje jÄ mĂłj brat. JakiĹ czas jest u mnie i nigdy nie zawiodĹa to Ĺźal by byĹo sprzedaÄ. WiÄc zostawiĹem dla brata
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2015-04-13, 07:47
Witamy w Klubie! Ten samochĂłd kupuje siÄ emocjami.Ciesze siÄ, Ĺźe mamy kolejnego Forumowicza, ktĂłry speĹniĹ swoje marzenia.
Spory przebieg jest m.in. zasĹugÄ tego, Ĺźe to jest haj niuter . Tylko pytanie czy silnik nie przechodziĹ jakiejĹ rewitalizacji w tzw. miÄdzyczasie.
BadaĹeĹ kompresjÄ?
PS. PrzenieĹ proszÄ zdjÄcie do pierwszego postu. DziÄki