Poprzedni temat «» Następny temat
PodlaskI ReX...
Autor Wiadomość
Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2015-01-12, 13:04   

karol11 napisał/a:
A po co by robili ten otwór przy manualnej klimie? U ciebie jest coś w tym miejscu?

żeby nie robić dwóch form na deski
:)
Mój czarny świętej pamięci był USDM, miał manualna klimę i zaślepkę w miejscu tego sensora

karol11 

Auto: RX8 GRAND TOURING
Wysłany: 2015-01-12, 13:35   

Czyli wszystkie z manualna klimom mają tą zaslepke?

Matek2100

Auto: Mazda rx8
Wysłany: 2015-01-12, 16:30   

Tak dokładnie ;) u mnie tez jest taka zaślepka ;) Stało się dziś nieszczęście ;( strzeliła mi opona tylna lewa i szykuje się para do kupienia ;/ jakie polecacie ? aktualnie siedziały u mnei DUNLOP SP SPORT 9000 245/40ZR18 97Y

boletz 
władca slotów

Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500
Wysłany: 2015-01-26, 23:33   

Zdjęcia o które prosiłeś wrzucam do twojego tematu, jak chcesz to załóż nowy wątek
i zdjęcia się przeniesie.

ściągnij sobie http://turbobit.net/ob6ea7dnhfs6.html

Jest tam manual odnośnie HVAC czyli praktycznie wszystko co potrzebujesz, włącznie z rozpisaną elektryką.

Matek2100

Wysłany: 2015-01-27, 08:52   

Super wielkie ogromne dzięki ;D Jak się kiedyś spotkamy na jakimś zlocie to masz u mnie super wielkiego browara ;D

Matek2100

Wysłany: 2015-03-05, 14:43   

Mam takie jedno pytanie do was ;) czy w mazdach gruby czarny z białym paskiem kabel zawsze pełni rolę masy ? Dokładniej chodzi mi o kabel wychodzący z rezystora dmuchawy nagrzewnicy ;) jestem w trakcie przerabiania instalacji i lekko nurtuje mnie ten problem ;)

Matek2100

Wysłany: 2015-03-24, 17:08   

Dziwne cudo to się dzieją ;)
Ale zacznę od poważniejszych rzeczy mianowicie:
Orientuje się ktoś czy jest w ogóle jakiś schemat bądź manual do elektryki w maździe z tą różnicą że do wersji z klimatyzacją automatyczną ?? Jest mi to niezmiernie potrzebne do wykończenia wnętrza w madzi ;)

A co do cudów ;D
Wracając sobie dziś ze szkoły mazdą miałem jakieś 15km czystego asfaltu nowe 2 pasy ;D pedał gazu aż sam się wciskał... I tak doszło do tego ze na każdym biegu obroty wskakiwały powyżej 8 na liczniku ;D przy 200 km/h po dalszym wciskaniu pedału mazda dziwnie szarpała tak jakby coś nie tak było z paliwem no ale odpuściłem i za chwilę jeszcze raz zaatakowałem tym razem obroty spadły do 0 i nie dawały oznak życie ;( miałem już w ręku tel i numer do lawety jednak wpadłem na pomysł że jeśli silnik się rozleciał to odpalenie jego nic nie pogorszy ;D i tak zrobiłem wszystko pięknie ładnie odpaliło więc reszta drogi była już bardziej spokojna ;) Cud polega na tym iż mój silnik na ciepłym często miał już problemy żeby zapalić (czasem dłużej tylko kręcił czasem musiał postać 5 min) a teraz pali jak i na zimnym ;D Dobrze kluczyka nie przekręcę a on już chodzi, a silnik jest nagrzany ze można śmiało jajeczniczkę robić ;D Nie wiem czy to tylko cisza przed burzą ale jeśli tak by już zostało to będę chyba najszczęśliwszym użytkownikiem mazdy ;D

Kojot 

Auto: rx7 FD rx8 Turbo rx8
Wysłany: 2015-03-24, 17:56   

Matek2100, Auta z gazem są nie obliczalne :P (żart)

SILNIK WANKLA OD A-Z ! Naprawy, tuning, skup i sprzedaż!

https://www.facebook.com/kojotgarage

668 824 980 - Kojot

Mike 

Auto: RX-8 Haj Pałer, Pasiak B5
Wysłany: 2015-03-24, 19:44   

Miałem podobnie i przyczyną okazało się "lewe" powietrze ;-) pod przepływomierzem masz taki mały oring i on z jakiegoś powodu mi się pokruszył i przy gwałtownym dodaniu gazu i przy dużych prędkościach trochę świrowały obroty (nie zdarzyło mi się żeby mi zgasł ale falowały i czasami była opóźniona reakcja na gaz), może warto tam zajrzeć lub ewentualnie zerknąć na filtr i przepływomierz. Po wymianie oringu i przeczyszczeniu przepływomierza wszystko wróciło do normy.

https://www.facebook.com/RxKlubPolska?ref=hl

Matek2100

Wysłany: 2015-04-12, 19:31   

Panie i Panowie jakie oponki na lato polecacie ? Mam zamiar kupić komplet nówek i jest ich tak dużo ze nie wiem na jakie się zdecydować ;D Jakie wy polecacie z własnego doświadczenia ?

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2015-04-12, 22:44   

veredstein w dobrej cenie na alledrogo latają ... ewentualnie bridgestone potenza kleją jak poje..ane .... droższe ale to dobra inwestycja w przyczepność :)

Matek2100

Wysłany: 2015-04-13, 06:28   

Mówisz o czymś takim ? http://bridgestone.strefa...50a-xl-92y.html ? Czy może lepiej jeszcze pokombinować z rozmiarem (oryginalne felgi)

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2015-04-13, 08:27   

Na sucho: Fedral 595 RS-R
Na mokro: Uniroyal Rain Sport II

Zależy co kto chce robić z autem, ja na lato mam ciut szerszą oponę 235/40.
Klei i i nie wystaje ;)

Potenza RE05 też spoko opona ale dość stara już. Jest moim zdaniem dokładnie pomiędzy Federalem a Rain Sporem ale pierwszym gdyż jest też Potenza RE07, jakby następca 05.

Matek2100

Wysłany: 2015-04-13, 17:38   

Od następnego tyg mazde będę użytkował codziennie (wróciłem dopiero z Niemiec na stałe ;D). Najlepiej jak oponki sprawowały się dobrze na suchej nawierzchni jaki na mokrej... A co do rozmiaru to zależy mi aby "mieścić się w koleiny" nie wiem jak dla was ale dla mnie jazda z ciągłym trzymaniem kierownicy jakby miało ja zaraz wyrwać jest dosyć denerwujące i męczące. Aktualnie mam opony michelin pilot sport 3 245/45R18 i jazda naprawdę nie jest przyjemna ;p A zahaczając także o zawieszenie to polecicie coś ? Drogi mamy takie jakie mamy (tego nie przeskoczysz) a mazda dosyć twardo stoi na jezdni. jest sposób alby lekko zmniejszyć wyczuwalność każdej dziury nie zmieniając jej stabilności ? Chodzi o to żeby podczas ostrzejszego wejścia w zakręt nie machało nią po całej jezdni ;) Apropo następnego tygodnia to mazde czeka też wizyta u Kojota jeśli tylko będzie miał czas ;)

Retro 

Auto: RX-8 GT
Wysłany: 2015-04-13, 18:39   

Opony chcesz dobre na deszcz i na sucho. Zawias twardy ale miękki.

Sorry ale nie umiem Ci pomóc :roll:

Odpowiedz do tematu