Auto: Mazda Rx-8
Wysłany: 2015-05-11, 10:03 Jakie klocki do bardzo spokojnej jazdy?
Witajcie,
przeczytaĹem kilka tematĂłw na temat klockĂłw do Rexa ale Ĺźadna odpowiedĹş nie dotyczyĹa mojego przypadku. MazdÄ bÄdzie jeĹşdziĹa moja Ĺźona, a jest ona bardzo ostroĹźna za kierownicÄ . Auto bÄdzie w 95% jeĹşdziÄ po mieĹcie wiÄc nie bÄdzie z reguĹy przekraczaÄ 60km/h. Z tego wzglÄdu wystarczÄ jej zwykĹe klocki.
W swoich wypowiedziach polecacie dobre (i drogie) klocki a ja chciaĹbym siÄ zapytaÄ czy do spokojnej jazdy polecilibyĹcie jakieĹ taĹsze? OczywiĹcie nie jakieĹ badziewie, waĹźne teĹź Ĺźeby nie piszczaĹy.
Za wszystkie podpowiedzi z gĂłry dziÄkuje.
Pozdrawiam
Auto: Mazda Rx-8
Wysłany: 2015-05-11, 11:58
DziÄki za odpowiedĹş. Mam w takim razie jeszcze jedno, moĹźe gĹupie pytanie: kto jest producentem seryjnych klockĂłw? MogÄ liczyÄ na polecenie jakiegoĹ pewnego sklepu internetowego z czÄĹciami do rexa? Pozdrawiam
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-05-11, 12:04
Kashuyama robi oryginaĹy. Ja ludzikom zakĹadam brembo i jest lalka. TRw czÄsto popiskujÄ i pylÄ na potÄgÄ. Jak chcesz brembi w dobrej cenie to pisz pw lub na maila tomek@rotaryengines.pl . Jak sie zdecydujesz na oryginaĹy lub trw to teĹź wal ĹmiaĹo. CoĹ ogarniemy w dobrym pieniÄ dzu
JeĹşdziĹem na seriach ktĂłre robi Kashuyama i na brembo jedne i drugie sÄ dobre, tyle Ĺźe brembo bardziej piszczaĹy, aa i do brembo chyba nie ma tych blaszek niwelujacych piszczenie a w seryjnych masz je w komplecie, jedne i drugie kupisz w ASO.
n3t0l3k, ja rĂłwnieĹź mogÄ pomĂłc- dodajÄ c od siebie zachÄcam do szybszej jazdy chociaĹź raz na jakiĹ czas - warto pamiÄtaÄ, Ĺźe silnik wysokoobrotowy lubi szybko OczywiĹcie witam nowego uĹźytkownika
Wysłany: 2015-05-11, 14:21
Kojot, jeĹli masz klocki na sprzedaĹź to daj znaÄ jakie i za ile A tak na marginesie potrzebujÄ teĹź kupiÄ olej i filtr oleju... niestety w Jeleniej GĂłrze nie ma ASO i muszÄ dreptaÄ do WrocĹawia a czasu w tygodniu nie mam prawie wcale.
Kashuyama robi oryginaĹy. Ja ludzikom zakĹadam brembo i jest lalka. TRw czÄsto popiskujÄ i pylÄ na potÄgÄ. Jak chcesz brembi w dobrej cenie to pisz pw lub na maila tomek@rotaryengines.pl . Jak sie zdecydujesz na oryginaĹy lub trw to teĹź wal ĹmiaĹo. CoĹ ogarniemy w dobrym pieniÄ dzu
KtĂłre Brembo jeĹli moĹźna spytaÄ i czy one przypadkiem nie wymagajÄ rozgrzania aby dobrze hamowaĹy ?;)
n3t0l3k napisał/a:
Kojot, jeĹli masz klocki na sprzedaĹź to daj znaÄ jakie i za ile A tak na marginesie potrzebujÄ teĹź kupiÄ olej i filtr oleju... niestety w Jeleniej GĂłrze nie ma ASO i muszÄ dreptaÄ do WrocĹawia a czasu w tygodniu nie mam prawie wcale.
Alle po co ASO ?;) Mamy 21 wiek i Internet
ZarĂłwno klocki, olej jak i filtr moĹźesz kupiÄ w necie. Hawki bÄda dobrÄ alternetywÄ dla Ori klocka, zarĂłwno przĂłd jak i tyĹ.
Nie trzbea ich bardzo grzaÄ aby hamowaĹy.
Kojot napisał/a:
odajÄ c od siebie zachÄcam do szybszej jazdy chociaĹź raz na jakiĹ czas - warto pamiÄtaÄ, Ĺźe silnik wysokoobrotowy lubi szybko
+1
Nawet w waszej instrukcji, w schowku jest napisane, Ĺźe silnik nie lubi jak siÄ dĹugo jedzie na jednostajnych obrotach. Czasami trzeba przepaliÄ rurÄ Wszystko w imiÄ zdrowia silnika