Auto: RX8 High Niuter ! Pomóg³: 7 razy Do³±czy³: 07 Mar 2011 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2015-05-11, 23:15
kto o zdrowych zmysłach robi podórbki najtańszych na rynku klocków?
odnoszę wrażenie że chcesz kupić coś co jest najtańsze ale nie koniecznie musi być dobre a szkoda bo na swoim bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać ale każdy ma inne pryiorytety ..... tanie klocki gówniano hamuje często zużywają się przedwcześniej piszczą pylą w ciul i niszczą tarcze , efekt jest taki że lepiej kupić droższe które nie pylą nie piszczą lepiej hamują i na dłużej wystarczą a w ekstremalnej sytuacji ratują skórę... a suma sumarum finansowo wychodzi na to samo ale efekt zupełnie inny
Auto: Mazda Rx-8
Do³±czy³: 10 Maj 2015 Sk±d: Jelenia Góra
Wys³any: 2015-05-11, 23:26
Chcę kupić najtańsze bezpieczne klocki. Potraktuj mnie jak osobę, która nie zna się na producentach klocków. Producenta Kashiyama polecił ktoś kilka postów wyżej. Poszukałem i znalazłem w takiej cenie dlatego zapytałem się czy według Was wszystko jest z nimi ok. Rexem będzie jeździć moja żona, czasami nawet z dziećmi więc bezpieczeństwo jest dla mnie na pierwszym miejscu. Jednak jeśli miałbym zapłacić 400zł za komplet klocków na przód, które mają specjalne właściwości, wytrzymują bardzo wysokie temperatury i nadają się na tor a mógłbym dostać np. za 200zł klocki, które nie wytrzymują mega temperatur i nie dadają się na tor ale za to nie piszczą i zatrzymają samochód kiedy będzie potrzeba to wybiorę te za 200zł. Dlatego zwracam się do Was, jako doświadczonych właścicieli Rexów o poradę. Jeżeli twierdzisz, że te klocki co podałem w linku nie są bezpieczne to ja Ci zaufam i kupię jakieś inne.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomóg³: 38 razy Do³±czy³: 30 Lis 2011 Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-05-12, 08:20
Większość tanioch piszczy i pyli. Jeżeli w zestawie brembo nie ma blaszek to chińska produkcja niestety.
Te z linku wyglądają spoko więc powinny dać radę. Promocja myślę dobra
Auto: RX-8 Black 2006
Do³±czy³: 24 Lip 2013 Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2015-05-12, 09:02
Ja mam TRW i są to bardzo dobre klocki na tył dałem 120zł na przód 160zł.
Na tarczach DBA 4000 T3 sprawują się rewelacyjnie zero piszczenia a pylenie średnie.
Z połączeniem z dobrą tarczą hamują rewelacyjnie.
Spokojnie dają radę kilka ostrych hamowań z 160-0.
Wys³any: 2015-05-12, 09:38
Dziękuję Gronek, za opinię. W sumie cena nie wysoka więc sprawdzę je. Jak się nie sprawdzą to kupię coś porządnego. Dam znać za jakiś czas jak się sprawują. Pozdrawiam
I daj znać Choć na seryjnej tarczy to nie wiem czy to tak fajnie będzie działać.
Ale niby ciche, komfortowe i nie pylą ;P Jak znalazł dla kobiety
Gronek, ja brembo brałem z ASO i to były niby zamienniki oryginalnych, a do tych o których pisałem wcześniej to napewno nie były to te z linku komplet przód i tył kosztował mnie wtedy coś koło 800zł jak dobrze pamiętam i miały w zestawie te blaszki, brembo były ciut tańsze, ale blaszki kupowało się osobno, razem z blaszkami kosztowały podobnie do ORI mazdy.
Wys³any: 2015-05-15, 13:16
Dzisiaj przyszły mi klocki, które podałem w linku. Jutro znajdę chwilę to założę i dam Wam znać jak się sprawują i czy piszczą. Co do pylenia to trochę będę musiał pojeździć aby to sprawdzić.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-05-16, 12:27 ]
Klocki Kashiyamy założone Nie piszczą i chyba specjalnie nie pylą. Nie mają tej blaszki z tyłu. Założyłem tylko na przód i auto zdecydowanie lepiej hamuje niż wcześniej (chociaż poprzednie klocki nie były jeszcze w dramatycznym stanie).
Niestety mam problem z tylnimi hamulcami. Chodzi i o tłok, który dociska klocki. Zaciął się i nie idzie ani do przodu ani nie da się go wepchnąć do środka. Macie może jakieś pomysły? Da się to jakoś rozebrać czy muszę kupić nowy zacisk?
Auto: RX-8/ CBR Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 14 Gru 2012 Sk±d: W P N
Wys³any: 2015-05-16, 19:04
Generalnie tylne tłoczki się wkręca z racji obecności hamulca ręcznego na tylnej osi, ale może to już wiesz.
Może być również taka sytuacja że zacisk wymaga regeneracji bo na przykład tłoczek skorodował itp.
Wtedy zacisk do wyjęcia i na warsztat.
Kupujesz autofrena z tłoczkiem w zestawie, wymieniasz tłoczek z wszystkimi uszczelkami najlepiej na jakiś smalec do hamulcy np firmy ATE i cieszysz się prawie nowym zaciskiem.
Można jeszcze opiachować i wtedy wszystko cieszy również oko.
Wys³any: 2015-05-17, 12:37
GMAgrzesiek, Dzięki, jutro zamówie. Pozdrawiam
Groch
Auto: RX8 192
Do³±czy³: 05 Mar 2014 Sk±d: Chrzanów
Wys³any: 2015-05-21, 00:21
a ja zamontowałem tarcze nawiercano nacinane z klockami Hella Pagid , pylą ale hamowanie to 100% lepsze niż na ori , niestety nie umiem znaleźć tarcz tylnych :o
spotkał się ktoś z tarczami na tył nacinano nawiercanymi ???
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach