powiększenie kanałów wydechowych i dololotowych -trzeba otwierać silnik... doradzałbym to robić przy wymianie uszczelnienia bądz naprawie... trzeba jeszcze ogarnąć dolot, mocniejszy zapłon i lekkie koło zamachowe /koni to zbytnio nie daje ale szybciej sie wkreca
Wysłany: 2015-05-23, 16:16
Dawid, prowadziłem rexa Oxygen'a, on też ma konwersje skrzyni z 5 na 6. Muszę przyznać że naprawdę fajnie to zap...dala.
Za Czarkiem (Cezar77) jechałem na wieczornej pojeżdżawce po Wa-wie i szedł z kreski jak dzida. Ta konwersja to fajna alternatywa, a i w trasie mniej spalisz PB
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-05-23, 21:03
Dexell napisał/a:
Dawid, prowadziłem rexa Oxygen'a, on też ma konwersje skrzyni z 5 na 6. Muszę przyznać że naprawdę fajnie to zap...dala.
Za Czarkiem (Cezar77) jechałem na wieczornej pojeżdżawce po Wa-wie i szedł z kreski jak dzida. Ta konwersja to fajna alternatywa, a i w trasie mniej spalisz PB
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2015-05-24, 11:18
Dawid, Przy wersji 192 hp można fajnie pomodzić przy rewizji. Akurat Wankle fajnie odpowiadają na strojenie jednak sam komputer jest dość drogi a strojenie na ECUmasterze czy EMU nie daje efektów ponieważ nie mają odpowiednich ustawień potrzebnych do poprawnego strojenia tych silników. Dość odczuwalne efekty poza silnikiem daje dobry wydech, zapłon i zamach natomiast dolot bardziej robi hałas. W zasadzie cokolwiek na hamowni dały Doloty Racingbeat i Injen .... może raczej bardziej nic nie zabrały KN, HKS i inne wynalazki wręcz zabierają a w wersji 231 koni wręcz katastrofalnie wpływają na przebieg dolnej partii wykresu. W trakcie konwersji skrzyni można zapodać lekkie koł zamachowe i przy okazji założyć sprzęgło z wersji 231 koni, które jest większe. Przy rewizji można także przeprowadzić kilka prostych zabiegów podwyższających wytrzymałość silnika na wygłupy Porting to fajna sprawa tylko trzeba pamiętać że poprawiamy górne obroty kosztem niskich. Przy szerszym streetporcie trzeba się też liczyć ze spadkiem kompresji i tym że trzeba dłużej zakręcić silnikiem żeby odpalił. Ale to akurat nic w porównaniu do tego jak silnik fajnie zachowuje się na wyższych obrotach. Można też zrobić mały pół bridgeport z, z którym seryjny komputer bardzo fajnie sobie radzi.. no i po tym zabiegu można sobie posłuchać jak auto na wolnych robi Brapbrap https://www.facebook.com/...?type=2&theater