Matko a co wy już ludzie cofnąć na lusterka nie potraficie
Fakt faktem boczne lusterka mocno oddalają, ale ja poszedłem na łatwiznę i zamontowałem ramkę z czujkami za 120zł. Patrze normalnie w lusterka, ale teraz mam poprawna odległość.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Stramer też myślał że wyolbrzymiam problem... Ale zmienił zdanie jak usłyszał. U mnie po prostu piszczy konkretnie, a jak dodaje gazu to pisk się zwiększa, więc coś jakby sprzęgało z cewkami albo z innym urządzeniem w aucie. Jak silnik wyłączony i jedynie przekręcona stacyjka to również piszczy.
Wystarczy że dotknę wtyczka usb do wejścia ładowarki i nawet jeszcze nie ładuje to juz lekko piszczy. Za radą Gronka podłączyłem dodatkowo masę do tylnej kostki wchodzącej do radia i dalej to samo.
PISKI- Jeśli w przeszłości ktos jeździł starymi autobusami autosan z radiem, to będzie wiedział o czym mówię
wrając do tematu szumów i pisków poniżej filmik jak to u mnie WYGLĄDAŁO na szczęście czas przeszły PROBLEM PISZCZENIA ROZWIĄZANY
kupiłem filtr m-ki KENSINGTON (noise reducing filter) 10GBP z przesyłka z UK +10zl na żeński łącznik jack
Aby kamerka wychwyciła piski i szumy, w tablecie ciszyłem sygnał wyjścia, a na car audio dałem na full. Doskonale słychać jaki piszczy, zwłaszcza po podpięciu ładowarki (jeśli bym jechał to słychać by było obroty silnika). Później podpiąłem filtr i jak ręka odjął, na koniec na tablecie podkręciłem na full i jest miód malina. Wyciągając i wkładając wtyczkę od ładowarki i żadnej różnicy.
TEST FILTRA
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Cześć sory ze w tym temacie zapytam o to ale myśle że to odpowiedni dział, mianowicie zna ktoś z was jakiegos elektryko mechanika na podkarpaciu lub małopolsce który zamontował by mi tableta w mazdzie? daszek do nawigacji posiadam zakupiony, tylko nie znam sie za bardzo na dorobieniu wiązki kablowej do navi zeby to wszystko chodziło tak jak ma chodzić. pozdrawiam
mam pytanie do Was, gdyż zamontowałem tablet, podpiałem pod zasilacz w domu aby przetestowac. Ustawiłem silniczek tak żeby sie otwierało i zamykało jak w fabryce i tu pojawia sie problem. Nie działały przyciski tilt i open. Zrobiłem tak jak opisywał kolega wcześniej czyli odpiałem silniczek, kilka wciśniec open, podpialem ponownie i działa wszystko. Po odlaczeniu od zasilania i podlaczeniu ponownie za jakis czas przyciski znowu nie dzialaja, trzeba znowu robic operacje z odlaczeniem silniczka. Rozumiem ze jak zamontuje wszystko w aucie i kiedys odepne aku to bede musial za kazdym razem powtarzac ta operacje?? Nie mam fabrycznej wiazki, wszystko bedzie podpiete na zasadzie (+), (+) po zapłonie i (-). Moze jest inna metoda adaptacji tych klawiszy (tilt, open)??