Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: KajaK
2012-06-14, 10:27
TV, FILMY DVD ZAMIAST NAWIGACJI
Autor Wiadomo
TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Gru 2011
Skd: okolice Rzeszowa
Wysany: 2015-03-24, 22:41   

maleńki napisa/a:
Matko a co wy już ludzie cofnąć na lusterka nie potraficie :)

Fakt faktem boczne lusterka mocno oddalają, ale ja poszedłem na łatwiznę i zamontowałem ramkę z czujkami za 120zł. Patrze normalnie w lusterka, ale teraz mam poprawna odległość.

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Gru 2011
Skd: okolice Rzeszowa
Wysany: 2015-03-27, 13:18   

TMsk napisa/a:
Stramer też myślał że wyolbrzymiam problem... Ale zmienił zdanie jak usłyszał. U mnie po prostu piszczy konkretnie, a jak dodaje gazu to pisk się zwiększa, więc coś jakby sprzęgało z cewkami albo z innym urządzeniem w aucie. Jak silnik wyłączony i jedynie przekręcona stacyjka to również piszczy.
Wystarczy że dotknę wtyczka usb do wejścia ładowarki i nawet jeszcze nie ładuje to juz lekko piszczy. Za radą Gronka podłączyłem dodatkowo masę do tylnej kostki wchodzącej do radia i dalej to samo.
PISKI- Jeśli w przeszłości ktos jeździł starymi autobusami autosan z radiem, to będzie wiedział o czym mówię ;)

wrając do tematu szumów i pisków poniżej filmik jak to u mnie WYGLĄDAŁO na szczęście czas przeszły ;) PROBLEM PISZCZENIA ROZWIĄZANY 8-)
kupiłem filtr m-ki KENSINGTON (noise reducing filter) 10GBP z przesyłka z UK +10zl na żeński łącznik jack

Aby kamerka wychwyciła piski i szumy, w tablecie ciszyłem sygnał wyjścia, a na car audio dałem na full. Doskonale słychać jaki piszczy, zwłaszcza po podpięciu ładowarki (jeśli bym jechał to słychać by było obroty silnika). Później podpiąłem filtr i jak ręka odjął, na koniec na tablecie podkręciłem na full i jest miód malina. Wyciągając i wkładając wtyczkę od ładowarki i żadnej różnicy.
TEST FILTRA

zwodzik 

Auto: Mazda RX-8
Doczy: 07 Kwi 2014
Skd: Gorlice
Wysany: 2015-05-05, 22:41   

Cześć sory ze w tym temacie zapytam o to ale myśle że to odpowiedni dział, mianowicie zna ktoś z was jakiegos elektryko mechanika :) na podkarpaciu lub małopolsce który zamontował by mi tableta w mazdzie? daszek do nawigacji posiadam zakupiony, tylko nie znam sie za bardzo na dorobieniu wiązki kablowej do navi zeby to wszystko chodziło tak jak ma chodzić. pozdrawiam

MarcinCK 

Auto: RX8
Doczy: 17 Lut 2015
Skd: Kielce
Wysany: 2015-05-24, 12:59   

mam pytanie do Was, gdyż zamontowałem tablet, podpiałem pod zasilacz w domu aby przetestowac. Ustawiłem silniczek tak żeby sie otwierało i zamykało jak w fabryce i tu pojawia sie problem. Nie działały przyciski tilt i open. Zrobiłem tak jak opisywał kolega wcześniej czyli odpiałem silniczek, kilka wciśniec open, podpialem ponownie i działa wszystko. Po odlaczeniu od zasilania i podlaczeniu ponownie za jakis czas przyciski znowu nie dzialaja, trzeba znowu robic operacje z odlaczeniem silniczka. Rozumiem ze jak zamontuje wszystko w aucie i kiedys odepne aku to bede musial za kazdym razem powtarzac ta operacje?? Nie mam fabrycznej wiazki, wszystko bedzie podpiete na zasadzie (+), (+) po zapłonie i (-). Moze jest inna metoda adaptacji tych klawiszy (tilt, open)??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: