Poprzedni temat «» Następny temat
Mój Er Iksik :)
Autor Wiadomość
FaLLeN_DoloR 

Auto: Mazda Er Iks-8
Wysłany: 2015-05-26, 21:16   Mój Er Iksik :)

Witam. Mam na imię Michał . Od jakiegoś roku jestem posiadaczem Rx-8. Od małego chciałem mieć jakiś nietypowy samochód no i udało się . Mając 16 lat zrobiłem sobie prawko B1 chciałem mieć normalny samochód którym miała być Mazda niestety nie udało się i musiałem jeździć smartem . Smart też nie był w orginale siedziały w nim 17' , Wydech na zamówienie MGmotorsport oraz blow off oraz całkiem fajne granie ;) (Może znajdę zdjęcie to wstawię ) Wracając... W końcu zbliżała się 18 :lol: . Wystawiłem smarta i dość szybko się sprzedał bo po 2 tyg. Tydzień później pojechałem po wymarzoną Rx8 :) Miała być ona w wersji HP niestety nie znałem się za dobrze i zostałem oszukany okazało się że ma 192 :( Tej wersji Brakuje trochę mocy ;/ ... Jednak przypadkowo szukając felg do niej znalazłem zdjęcie swojej Mazdy zaciekawiony wszedłem w link a tu aukcja z Niemiec :) Okazało się że miała ona 20 tyś przebiegu po remoncie ;3 Sprawdzałem papiery jakie dostałem i faktycznie są faktury na których po sprawdzeniu są części (uszczelki i tak dalej ) koszt to około 6tyś EU nie pamiętam dokładnie :/ Auto zostało w 2007 sprowadzone z Niemiec tu w pl zrobiło (zanim ja kupiłem)7 tyś mało jeździli. Miałem tylko problem z radiem nawet tu temat zakładałem kiedyś :) ale wszystko już gra jak trzeba :) Trochę się rozpisałem xd Na koniec dodam może że Mazda jest na sprzedaż ale wątpię że się sprzeda i coraz bardziej zastanawiam się nad małymi przeróbkami typu Dolot ,dystanse na tył, wydech no i może jakiś chip aktualnie wymieniłem Opony na ten sezon (nowe) oraz klocki ale dałem dupy trochę bo piszczą ;/ Została też ona wygrzebana komputerowo na te niby "230km" xd Dużo czytałem tu u was na forum ostatnio i się sporo dowiedziałem wiem już co i jak z tą mocą w rx :) Dobra koniec . Niżej zdjęcia mam nadzieje że będzie je widać
Pozdrawiam FALL :) Nie wiem jak to teraz od nowa napisać xd to edytuje tak :)

Posiadane auto:
- Marka: Mazda
- Model: RX-8
- Rok produkcji: 2004
- Kolor: meksykańska czerwień
- Moc: 192hp >>>230 hp
- Silnik: 1.3 To ten cały Wankiel
- Wyposażenie: Wersja bez NAVI , Z graniem BOSE , Ciepłymi fotelami kiedy tylko będziemy mieli na to ochotę :) , resztą to norma bez szału

Ostatnio zmieniony przez boletz 2015-05-27, 22:53, w całości zmieniany 2 razy  

Kojot 

Auto: rx7 FD rx8 Turbo rx8
Wysłany: 2015-05-26, 23:07   

witam-mam nadzieje, że zostaniesz z nami mimo wszystko :) niestety zdjec uruchomić ja nie moge w zaden sposób :( a fajnie by było ...

SILNIK WANKLA OD A-Z ! Naprawy, tuning, skup i sprzedaż!

https://www.facebook.com/kojotgarage

668 824 980 - Kojot

FaLLeN_DoloR 

Wysłany: 2015-05-26, 23:36   

A jak można by je wrzucić tak żeby było je widać ? :)

kyku

Auto: RX-8, Huracan
Wysłany: 2015-05-27, 00:02   

Linki prowadzą do zewnętrznej strony na której jest zdjęcie. Musisz podlinkować bezpośrednio do zdjęcia (link.jpg), przykład: http://www.fotosik.pl/pok...a7b78ea908.html kliknij prawym na zdjęcie , kopiuj adres URL grafiki i masz:
Kod:
[img]http://images69.fotosik.pl/920/f32492a7b78ea908.jpg[/img]

Piękny rex :-D

Dexell

Auto: RX-8 231KM
Wysłany: 2015-05-27, 00:12   

kyku, aleś mnie wypierwszył :-)
FaLLeN_DoloR , wysłałem Ci na PW gotowe linki do podmiany

oxygen 

Auto: RX-8 HN
Wysłany: 2015-05-27, 10:19   Re: Mój Er Iksik :)

FaLLeN_DoloR napisał/a:
Została też ona wygrzebana komputerowo na te niby "230km"

Możesz rozwinąć myśl... :-D

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2015-05-27, 10:32   

FaLLeN_DoloR, niezła historia :) ... poprawiaj foty bo sam jestem ciekawy

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2015-05-27, 11:11   

jakbym miał moda to bym ci te zdjęcia poprawił w minutę....

P.S. Wersja 192 może ma mniej mocy ale więcej niuta :P niżej się kręci ale lepiej zbiera się z dołu , mam 115tysiecy przelotu , a jak się ganialiśmy po Warszawie z HP to nikt mi nie uciekał

High Niutery górą !!
Ostatnio zmieniony przez boletz 2015-05-27, 12:24, w całości zmieniany 1 raz  

boletz 
władca slotów

Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500
Wysłany: 2015-05-27, 12:26   

MATi napisał/a:
jakbym miał moda to bym ci te zdjęcia poprawił w minutę....

Mi to zajęło dwie :) zagrałeś mi na ambicji... tylko luzik :)

Fallen - poprawiłem ci linki, w wolnej chwili dostosuj opis samochodu do zgodnego z regulaminem.

Kojot 

Auto: rx7 FD rx8 Turbo rx8
Wysłany: 2015-05-27, 13:36   

oooo i aligancko :)

SILNIK WANKLA OD A-Z ! Naprawy, tuning, skup i sprzedaż!

https://www.facebook.com/kojotgarage

668 824 980 - Kojot

FaLLeN_DoloR 

Wysłany: 2015-05-27, 22:46   

Dziękuje za edit zdjęć właśnie miałem to robić :) Jeżeli chodzi o kompa to wgrywana była mapa bodajże od HP . Dziwne tylko to że kiedyś pytałem w mieście o zwiększenie mocy typu chip czy komp powiedzieli mi 800zł za 16 km które praktycznie nic nie zmieniały ... Pewnego razu starszy mówi mi synek BMW mogę wyciągnąć na 410 km (BMW 645 2005r),mówie jak to kto Ci tak wyciągnie... No mniejsza z tym zadzwonił i zapytał o Mazde i okazało się po podpięciu pod kompa że da się 230 kosztowało mnie to 700 zł

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2015-05-27, 23:00   

Na hamowni byłeś ,wykres masz? Bez tego to tylko bajki i naciąganie na kasę.

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Wysłany: 2015-05-28, 08:37   

FaLLeN_DoloR, zmartwię Cię ale HP ma inną ilość wtrysków więcej kanałów dolotowych, inne koło zamachowe, inne rotory a mapa wsadzona do LP zamordowała by ten silnik o ile by w ogóle to odpaliło i trzymało wolne obroty. Nie wspomnę o tym, ze HP kręci się do ponad 9 tyś i po to ma dodatkowe doloty powietrza oraz zmienną pojemność kolektora dolotowego żeby nie dusił się na wolnych obrotach. Z tych czynników wynika moc wersji HP a nie z programu w kompie. Gdyby zakręcić LP do tych obrotów to byłby piękny spadek mocy zaraz po 8 tyś :)
Broń boże żadnych docinek bo domyślam się, ze opierasz się na tym co powiedział twój tuner ale proponuję wycieczkę na hamownię żeby rozwiać twoje wątpliwości. Proponuje także wybrać niezależną hamownię bo ustawić przełożenia lub podciągnąć ręczny pod koniec pomiaru i zyskać wymarzoną ilość koni na kreskach to każdy potrafi i już nie jednemu udało się wytłumaczyć jak bardzo został zbajerowany.

FaLLeN_DoloR 

Wysłany: 2015-05-28, 22:19   

Szczerze mówiąc dokładnie nie wiem co on tam robić domyślalem się ze mapę ale skoro mówicie ze niemożliwe to jest to pewnie macie racje :) Co by nie robił napewno się coś zmieniło wiem to bo kręci się trochę wyżej niż wcześniej dupki nie urywa no ale cóż zrobić przydałoby się turbo :) ps: Zastanawiam się z
odkąd kupiłem rx czym się różnią te wersje teraz już wiem dzieki:)

Wojtex16 

Auto: Mazda RX-8 40th Anniversary Edition
Wysłany: 2015-05-28, 22:33   

Jedno co Ci powiem to ta słabsza wytrzymuje większe przebiegi, więc coś za coś :)
Ładna madzia, widziałem ją na allegro jak sprzedawałeś.

Odpowiedz do tematu