Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-06-09, 23:24
auto odwiedziło Tuningkingz Detailer a tam:
- umycie, oczyszczenie oraz przygotowanie lakieru
- wieloetapowa korekta lakieru
- aplikacja ochronnej powłoki kwarcowej Gtechniq C1 Crystal Lacquer + C2v3
- aplikacja powłoki hydrofobowej na szyby (niewidzialna wycieraczka) Gtechniq G1
- detailing wnętrza
dzisiaj auto ma wymieniane sprzęgło + montowany zawias Tein'a - niestety mimo zjechania najbardziej na dół jak się da i tak będzie wyżej stało niż na zdjęciach chyba że coś wymyśle
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2015-06-10, 04:40
Slicznie :D Bylo nie brac Teina No chyba ze byla okazja. Wiekszosc gwintow wychodzi z tej samej fabryki z Azji oprocz oczywiscie topowej polki. Ja wzialem sobie ISC / tani nie byl / i schodzi 3 cale w dol na maksa takze bardzo nisko plus jeszcze masz 12 miechow gwarancji na wsio a potem kazda mozliwa pierdolke z zawiasu ktora sie wykrzaczy mozesz spokojnie zamowic. Ale to tylko moje zdanie Koniec koncow wyglada zacnie panie !
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-06-10, 06:39
TMsk zostaje tak jak jest
mlody - cena była naprawdę okazyjna - połowę tego co musiałbym zapłacić po znajomościach (bez VATu itd) za BCracing'a, do tego możliwość założenia EDFC.
Dzisiaj odbieram i zobaczymy jak wygląda - zmienić i tak musiałem bo prawy tył wylał całkowicie - potem będe myślał co dalej bo poziom obniżenia APEXów naprawdę mi odpowiadał
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2015-06-10, 15:38
MATi zalezy kto co lubi. RX8 na glebie wyglada nieziemsko a ze to nie praktyczne to trudno. Jesli jezdzisz na co dzien to po co wogole gwint? Zawieszenie seryjne w RX daje sobie niezle rade. Jesli upalasz na torach co chwile to wiadomo lepiej zainswestowac w Mazdaspped, KW variant 3 czy Ohlins lub Bilstein ale to juz na prawde musisz niezle ogarniac auto zeby wykorzystywac taki zawias. Jesli chodzi o TEINa to zalezy ktory jest do jazdy. Co do ISC to sie z Toba nie zgodze. Znam duzo ludzi ktorzy jezdza na nim i sa mega zadowoleni i nie mowie tutaj o lansie a ze przy okazji mozesz glebnac to jeszcze lepiej. Cena ISC jest taka sama jak niektorych Teinow czy innych a wcale jakosciowo nie odbiega od nich.
Przepraszam za OT - juz nie bede. Raptor sam sie nie moge doczekac jak swoje poloze nizej bo na sprezynach od Teina to nie to. A i jeszcze handling sie poprawi :D