Auto: RX-7 FD, RX-8, 323, E36, Kadett C Coupe Pomg: 1 raz Doczy: 21 Sty 2014 Skd: Łódź
Wysany: 2015-06-04, 14:52 Problemy z HP. Dziwny spadek mocy.
Witam.
Mam od kilku dni problem z HPkiem w którego włożyłem używany silnik w świetnym stanie.
Auto kiedy jeździ to z mojego doświadczenia jest najszybszą z 10 sztuk z którymi miałem do czynienia.
Wkręca się fenomenalnie, zamiata bokami jak zła. Odpala ciepła i zimna bez najmniejszego problemu. Kompresja OK. Płynu nie ubywa. Smarowniczki sprawne. Kata nie ma. Cewki i świece zmienione.
Jak jeździ się spokojnie to można autem zrobić trasę 1500 km i wszystko jest ok.
W momencie w którym zacznie się je upalać to sprawia wrażenie jak by albo nie dostawała odpowiedniej ilości paliwa albo była przelana bardzo, albo nie miała zapłonu na jednym cylindrze.
Auto zaczyna się zachowywać tak, że z wolnych obrotów do około 6 tyś wkręca się bardzo ciężko, nie ma mocy, przy 6/7 tysiącach strzela z wydechu i do końca skali czyli 9,5 przyśpiesza pełną mocą.
Objaw znika czasem gdy się auto wystudzi do zera, czasem mimo wystudzenia nie znika, tylko później w czasie jazdy. Zgłupiałem. Nie mam pomysłu co jest.
Ciśnienie paliwa na wyjściu z baku to 4 bary, filtr paliwa wyczyszczony.
Wysany: 2015-06-04, 16:43 Re: Problemy z HP. Dziwny spadek mocy.
Boris86 napisa/a:
Auto zaczyna się zachowywać tak, że z wolnych obrotów do około 6 tyś wkręca się bardzo ciężko, nie ma mocy, przy 6/7 tysiącach strzela z wydechu i do końca skali czyli 9,5 przyśpiesza pełną mocą.
takie objawy miewam w corsie jak mi pada przepływomierz, czasem na ciepłym a czasem na zimnym
masz jeszcze tego angola co sprzedawałeś? możesz z niego przełożyć i sprawdzić
checka nie masz?
pawelc
Auto: mx-6 2,5V6 ,rx-8 z32se Pomg: 3 razy Doczy: 28 Lut 2013 Skd: Zachód ;)
Wysany: 2015-06-04, 17:35
Trzeba luknąć w parametry podczas pracy ,założyć zegar ciśnienia paliwa ,Pojeździć i zobaczyć co się dzieję podczas tych anomalii
Większość rzeczy od razu wykluczysz
Auto: RX-7 FD, RX-8, 323, E36, Kadett C Coupe Pomg: 1 raz Doczy: 21 Sty 2014 Skd: Łódź
Wysany: 2015-06-04, 17:47
Przepływke podmieniałem, zero zmian.
Cisnienie za pompą 4 bary w czasie anomalii.
Check sie pali, a czasem mruga, ale nie mam dziś żadnego testera. Jutro będę znał błedy.
_________________ ZESTAWY NAPRAWCZE DO KOMPRESOROW EATON M62 i INNYCH