Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-02-01, 09:21
DaNkO89, kalibracjÄ robisz na odpalonym silniku ... Jak byĹ zrobiĹ Ĺşle kalibracjÄ to wogĂłle by nie gasĹa. Nie ma pĹynu nigdzie w ukĹadzie .. Tylko elektryka.
A dasz radÄ film nagraÄ ??
Heh wlasnie wrĂłciĹem z malej podróşy , te sygnaĹy dzwiekowe to od pasĂłw hehe zapiolem przed wlaczeniem i cisza wiec sorki , nagram jak tylko bÄdÄ siÄ wybieral do Madzi, a mam remont do skoĹczenia , przy jeĹşdzie jej nie ma ale na zaplonie pali sie i nie gaĹnie wczesniej gasla i Ĺźadnych zoltych kontrolek nie bylo , pzdr
Witam wszystkich na forum. MoĹźe ktoĹ spotkaĹ sie w swojej RX-8 z moim przypadkiem jeĹli tak to prosze o pomoc bo juĹź brakuje mi pomysĹĂłw. Mianowicie zmieniaĹem elektryczna maglownice, na uzywana ale podobno sprawna i po odpaleniu silnika jest ok, a gdy tylko dotkne kierownice zaczyna bic prawo lewo gdy ja przytrzymam sama skreca do oporu w jedna strone a potem w druga i tak bez przerwy. czyĹciĹem styki i bez zmian. Macie moĹźe jakieĹ pomysĹy co moĹźe byÄ i jak to naprawiÄ. Z gĂłry dziekuje za rade
DokĹadnie to samo mam. A wiÄc co radzicie rozbroiÄ wtyczki i zamieniÄ przewody miejscami? Czyli ktĂłrÄ ta z dwoma przewodami grubymi? czy ta trzy pinowa? Jutro bede kÄ binowaĹ wiec prosze o szybka odp. Z gĂłry dzieki
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2015-07-21, 22:16
Ta w dwoma grubymi to zasilanie. Ta w trzema to sterowanie. Sprawdzilbym najpierw dokladnie poĹÄ czenia tych kabli (3), potem na prĂłbÄ podmienil sterownik a na samym koĹcu dopiero bawil siÄ kablami