Jakie ET? Bez tego paramatru trudno coĹ odpowiedzieÄ.
Seria to 8'' i ET 50, wiÄc przy tym samym offsecie bÄdzie wystawaĹa o 1,27 cm.
_________________ Pozdrawiam
yasko
wole umrzeÄ jak dziadek maleĹkiego, spokojnie we Ĺnie a nie jak jego pasaĹźerowie krzyczÄ c z przeraĹźenia
Cezar77
Auto: RX-8 192KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Skąd: PiastĂłw
Wysłany: 2015-07-23, 16:01
Bardziej chodziĹo mi o stosunek felgi do opony i wraĹźenie z jazdy.
Seryjnie do kapcia 225/45 jest 8cali. 8,5 cala jest chyba maksymalnÄ wartoĹciÄ , gdzie moĹźna taki kapeÄ zaĹoĹźyÄ. Nie wiem jak uĹoĹźy siÄ opona na takiej feldze i czy zmieniÄ siÄ wraĹźenia z jazdy jak bÄdzie felga 8,5 cala. W sumie nie jest to duĹźa róşnica, ale wolÄ siÄ zapytaÄ
ET felgi to 40. Czyli trochÄ szerzej rozstawione niĹź w serii, wiÄc nie powinno nic obcieraÄ (mam seryjne zawieszenie).
Co kto lubi Ja tam wolÄ jak opona chroni felgÄ a nie odwrotnie
Przy okazji szerszy kapeÄ dobrze wylglÄ da
_________________ Rotary Inside
Hurt paliw
Cezar77
Wysłany: 2015-07-24, 08:56
Jak siÄ nie ma co siÄ lubi, to siÄ lubi co siÄ ma teĹź bym wolaĹ odwrotnie, ale znalazĹem felgi w caĹkiem dobrym stanie i cenie dlatego teĹź drÄ ĹźÄ temat
OdnoĹnie felg to chodzi o takie:
Bardziej chodziĹo mi o stosunek felgi do opony i wraĹźenie z jazdy.
Seryjnie do kapcia 225/45 jest 8cali. 8,5 cala jest chyba maksymalnÄ wartoĹciÄ , gdzie moĹźna taki kapeÄ zaĹoĹźyÄ. Nie wiem jak uĹoĹźy siÄ opona na takiej feldze i czy zmieniÄ siÄ wraĹźenia z jazdy jak bÄdzie felga 8,5 cala. W sumie nie jest to duĹźa róşnica, ale wolÄ siÄ zapytaÄ
ET felgi to 40. Czyli trochÄ szerzej rozstawione niĹź w serii, wiÄc nie powinno nic obcieraÄ (mam seryjne zawieszenie).
szerokoĹÄ felgi : 8,5 cala x 2,54 cm = 21,59 cm
szerokoĹÄ opony 22,5 cm czyli 0,91 cm zapasu - fabryczny zapas to 2,18 - moim zdaniem felga bÄdzie delikatnie wystawaÄ poniewaĹź szerokoĹÄ felgi podawana zwykle w calach to odlegĹoĹÄ wewnÄtrzna od rantĂłw felgi a nie szerokoĹÄ zewnÄtrzna - nazwÄ to - szerokoĹÄ brutto. Trzeba tu dodaÄ szerokoĹÄ rantĂłw felgi pewnie po 1 cm na stronÄ. Czyli 8,5 cala + okoĹo 2 cm
Cezar77
Wysłany: 2015-07-24, 11:48
Czyli wychodzi z tego, Ĺźe najlepiej kapeÄ 235. A jak sam wyglÄ d felg?